Dijous, 11 de abril de 2013 | 09:44
Vostè es troba a: Inici > Política >

 El PP acusa Griñán de voler convertir Andalucia a Veneçuela amb la seva "ocurrència" sobre desnonaments 

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
 POLÍTICA
 El PP acusa Griñán de voler convertir Andalucia a Veneçuela amb la seva "ocurrència" sobre desnonaments
 
Política 10/04/2013 18:59
RAFAEL HERNANDO
 El portaveu adjunt del Grup Popular al Congrés, Rafael Hernando, ha acusat aquest dimecres al president de la Junta, José Antonio Griñán, de voler convertir Andalucia a Veneçuela amb el seu decret d'habitatge per frenar els desnonaments. Al seu entendre, es tracta d'una "ocurrència" que "genera una inseguretat jurídica més" en aquesta comunitat i que va provocar que ningú vulgui "invertir ni un duro" en aquest sector.
 
   "Volen convertir Andalucia en una espècia de Veneçuela, la Veneçuela de Griñán", ha declarat Hernando a Europa Press, que ha criticat durament el decret de funció social de l'habitatge aprovat per la Junta i que permet l'expropiació temporal per tres anys de l'ús d'habitatges "en inminencia" de desnonament en cas de risc d'exclusió social o amenaça per a la salut.
 
   El diputat del PP per Almeria ha considerat que aquesta iniciativa forma part de la "demagògia" a la qual el seu partit està "acostumat" en aquesta comunitat. "Des de fa 10 anys porten expropiant l'hotel de l'Algarrobico i aquí està", ha emfatitzat.
 
   Hernando ha recordat el que succeeix amb les ajudes al lloguer, ja que, segons ha dit, la Junta "porta quatre mesos sense pagar a les persones a les quals teòricament anava a ajudar a llogar un habitatge".
 
"QUE NINGÚ VULGUI INVERTIR UN DURO EN LA CONSTRUCCIÓ"
 
   És més, ha assenyalat que aquest decret pot provocar que hi hagi inversors a Andalusia "que no vulguin invertir ni un duro en la construcció o en aquest sector" davant la possibilitat que "algú pugui expropiar-los els habitatges que construeixen si no les venen".
 
   El diputat del PP ha recalcat que la Junta d'Andalusia hauria de "preocupar-se" del "seriós problema" que té amb gairebé 300.000 habitatges, sobre moltes de les quins s'han iniciat processos d'enderrocament per la seva "falta de regulació normativa".
 
   Per tot això, ha subratllat que la Junta d'Andalusia està generant amb aquest decret sobre habitatge "una inseguretat jurídica més". "El problema d'Andalusia és que és la terra on més inseguretat jurídica hi ha en ordenació de territori i habitatge de tota Espanya", ha emfatitzat.
 
   Finalment, ha qualificat de "sorprenent" i de "xocant" que, quan el Govern i els grups estan tramitant un projecte de llei al Congrés per frenar els desnonaments al Congrés dels Diputats, "ni IU ni el PSOE hagin presentat esmena alguna que se li sembli o assembli" al text que ha aprovat l'Executiu andalús. "Estar amb ocurrències en una matèria com aquesta és impresentable", ha conclòs.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1