Divendres, 12 de abril de 2013 | 10:30
Vostè es troba a: Inici > Comunicació >

 Els treballadors de TV3 es neguen a caminar cap al precipici 

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
 COMUNICACIÓ
 Els treballadors de TV3 es neguen a caminar cap al precipici
 
Comunicació 11/04/2013 07:11
tv3 protestas
Els treballadors de TV3 s'han concentrat aquest dimecres dins les instal·lacions de l'empresa per acompanyar el Comitè durant la reunió negociadora de Conveni. La concentració s'ha fet sota de la sala on hi havia la reunió i s'ha cridat la dimissió del president de la CCMA, Brauli Duart, i del director de TVC, Eugeni Sallent. A més els treballadors han aixecat cartells on s'hi llegia: "negociació si, extorsió no" i "Duart, Sallent, quant cobreu"
 
Aquesta concentració s'ha fet com a resposta a la voluntant del Govern i de la direcció de la CCMA de rebaixar el pressupost de manera que el manteniment del model de TVC i la seva plantilla queden seriosament qüestionats.

Fonts consultades per Catalunyapress apuntent que els rumor apunten a que des de la la CCMA s'ha plantejat l'acomiadament de prop de 1.000 persones a TV3 i de 100 a Catalunya Ràdio. 

El Comitè d’empresa de TV3 en nota de premsa ha manifestat que els treballadors de la televisió púbilca catalana no estam "disposats a negociar sota la pressió d’un avantprojecte de pressupost de la CCMA que només té el suport polític de CiU i que suposa el desmantellament de TVC i del nostre futur laboral. El Comitè hem manifestat a la direcció que no farem ni un pas per aquest camí que ens porta de dret al precipici".

Per això diuem "tampoc estem disposats a negociar les nostres condicions laborals i salarials per capítols, ja que el Conveni és un tot  i cal negociar-lo des d’aquest principi. Rebutgem la pretensió de la direcció d’acordar primer una rebaixa salarial i aplicar-la, i seguir negociant a continuació la resta d’aspectes del Conveni"
 
I pel que fa a la proposta de la direcció, basada en les taules salarials del 6è conveni del personal laboral de la Generalitat, "considerem que és una improvisació del president de la CCMA, Brauli Duart, per sortir del pas a la Comissió de Control de la CCMA que es va fer al Parlament després de la vaga de 12 hores del dia anterior. El Comitè ens hem negat a rebre la proposta i els hem emplaçat a que la retirin si volen fer una reunió seriosa. També els hem assegurat que només negociarem a partir del nostre Conveni, fruit de 30 anys de negociació col·lectiva a TV3".
 
Per la qual cosa des de el Comitè manifesten que han tralladat  "el que és imprescindible, per començar a parlar, la transparència total dels costos de les produccions i serveis externalitzats, i de les retribucions secretes dels mateixos directius que ens plantegen rebaixar-nos el sou més del 30%. De fet són ells els que haurien de començar a aplicar-se la retallada".
 
Al Comitè  reiterem per aixó  "que tal com venim fent des del juny passat, la voluntat de diàleg i de negociació, però els hem assegurat que només col·laborarem per construir i no per destruir. Això significa que treballarem per aconseguir un acord equitativament satisfactori per a les dues parts".
 
Alhora també asseguren coneixer la situació econòmica que pateix el país i TV3 i  per aixó demanen "als que cobren per exercir la seva responsabilitat cal que ho facin servint al país i a la ciutadania i no desmantellant els serveis públics. Perquè desmantellar els serveis públics és desmantellar Catalunya, desmantellar TV3 i Catalunya Ràdio també".

Per això exigeixen al Govern "que defensi d’una vegada els treballadors i ciutadans catalans!"
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1