Divendres, 12 de abril de 2013 | 10:26
Vostè es troba a: Inici > Economia >

 Un informe dels registradors revela que els Bancs van admetre 11.441 dacions en pagament

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
 DADES REVELADORES
 Un informe dels registradors revela que els Bancs van admetre 11.441 dacions en pagament
Economia 11/04/2013 19:04
DACIONS EN PAGAMENT
Al febrer passat, el Col·legi de Registradors de la Propietat va decidir buidar els dubtes sobre aquest assumpte i va consultar a totes les seves oficines, obtenint resposta de 934, el 85% del total.  I encara que en la tramitació de la reforma de la llei hipotecària, el sector financer s'ha oposat radicalment al fet que s'estableixi la dació en pagament com a mitjà per saldar el deute per "evitar que sorgeixi la cultura de l'impagament", asseguren. El capítol de les dacions també és revelador. Fins ara les entitats financeres asseguraven que admetre l'habitatge en paga de la hipoteca era un recurs extrem poc utilizadoel però l'informe dels registradors revela que els bancs van usar la dació en pagament en 11.441 crèdits sobre primer habitatge en 2012.
 
 Segons diferents experts consultats, la dació s'ha practicat amb persones en situació de pobresa, quan els bancs comprovaven que era impossible cap tipus de cobrament per falta de recursos o avals. En les dacions, els estrangers suposen el major percentatge, el 38,75% sobre el total. Les regions on més casos s'han donat són: Madrid, Catalunya, Andalusia i València. 

El Col·legi de Registradors, que va iniciar l'enquesta a proposta de la Vocalía de Relacions Institucionals al febrer passat, afirma que "l'objectiu és aportar informació objectiva, en nombres, que contribueixi i doni solidesa al debat social plantejat en aquests moments al nostre país sobre els llançaments d'habitatges com a conseqüència de les execucions hipotecàries i la seva repercussió sòcial".
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1