Divendres, 12 de abril de 2013 | 10:31
Vostè es troba a: Inici > Cultura >

El 31 Saló del Còmic torna amb grans exposicions i esperant 100.000 visitants

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
CULTURA
El 31 Saló del Còmic torna amb grans exposicions i esperant 100.000 visitants
Cultura 11/04/2013 10:49
Ficomic
La 31 edició del Saló Internacional del Còmic de Barcelona, en el qual participaran 141 expositors, espera rebre uns 100.000 visitants en la seva propera edició, que se celebrarà de l'11 al 14 d'abril en el recinte de Fira Barcelona en Montjuïc, on ha preparat grans exposicions monotemáticas.
Aquesta edició apostarà pel 'western' amb l'exposició 'Per un grapat de còmics', aprofitant l'auge del gènere de la mà d'estrenes com 'Django desencadenat', de Quentin Tarantino.

Aquesta exposició, amb més de cent pàgines d'originals de còmics i il·lustracions d'autors de diferents nacionalitats, planteja un recorregut pels habituals escenaris del 'western', com els forts i els pobles, guiada per indis i 'cowboys' d'aquest gènere tan "de moda".

Hi haurà una altra mostra, 'Els 75 anys de 'Superman', dedicada a les il·lustracions obra de Jerry Siegel i Joe Schuster --amb la història del personatge, els autors que han dibuixat a Superman aquests anys i una selecció de 'marxandatge'.

'Superamigos par siempre: La Patrulla-X y los Vengadores', dues sèries creades per Stan Lee i Jack Kirby, que compleixen la seva 50 aniversari, tindran també un espai reservat amb una revisió del passat, present i futur dels personatges més famosos de Marvel.

Com és habitual, el Saló també dedicarà una part als premis del Saló 2012, amb un dedicada a l'historetista José Ortiz, guanyador del Gran Premi; una altra dedicada a José Domingo, premi a la Millor Obra Nacional; una altra a Lola Lorente, premio Autor Revelació, i una última a Esteban Hernández, guanyador del Millor Fanzine per 'Vostè'.

Una de les sorpreses és l'exposició titulada 'L'humor no és retalla', a més de les quals ja s'havien anunciat recentment, i que versarà sobre com els 'ninotaires' i viñetistas nacionals han retratat els efectes de la crisi en les seves tires.

Segons ha explicat recentment en roda de premsa, el director del Saló, Carles Santamaría, aquesta edició compta amb un pressupost de 700.000 euros --del que ha caigut un 5% l'aportació pública--, amb el qual es podran mantenir les dotacions dels seus premis i pujarà les tarifes per pal·liar la pujada de l'IVA, passant de 6 a 7 euros la general i de 4 a 5 la reduïda, sense modificar els 2 euros de l'abonament escolar.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1