Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
Editorial Divendres, 12 d'Abril de 2013
Cultura
11:33
11/04/2013
Vandalisme
Els carteristes sacsegen El Louvre
Els treballadors del museu parisenc van optar ahir per fer vaga com a protesta, ja que no donen l’abast per controlar els lladres
Albert Ribas
El museu del Louvre de París, que és el més visitat del món amb 10 milions de visites a l’any, es va veure obligat ahir a tancar per culpa dels carteristes. Una protesta dels treballadors per denunciar la inseguretat que pateixen, tant ells com els turistes, va provocar que la pinacoteca francesa no obrís la seves portes. Els vigilants, uns 200 són els que van participar en la vaga, que custodien El Louvre afirmen sentir-se desbordats pels carteristes.

La direcció del museu, que ha mostrat el seu suport als vigilants, afirma que ja va presentar una denuncia a la Fiscalia de París al desembre de l’any passat per l’altra freqüència de robatoris. Tot i que l’assumpte no s’ha resolt, un portaveu del museu ha explicat que “s’han mobilitzat i han mantingut reunions de treball per augmentar la presència policial”.

Que la delicada situació és molt lluny de solucionar-se ho demostra, tal com informa l’agència France Presse, que ahir un centenar de guàrdies es va concentrar davant del ministeri de Cultura per demanar una solució al problema després d’una reunió de la plataforma intersindical amb la direcció. Un dels representants sindicals Christelle Gudayer explica que “els vigilants estan farts. Vénen a treballar amb por perquè es troben amb bandes organitzades que són cada vegada més violentes”. Tot i que avui el problema continuarà existint, el museu ja ha reobert les seves portes.
Louvre
La piràmide exterior del Museu del Louvre
(0 en total)
Opini sobre la notícia que acaba de llegir.
Comentaris
Informaciówww.elsingulardigital.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingulardigital.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
S'està parlant...
La consulta
Enquesta
Creus que a la resta de l’Estat es fomenta la catalanofòbia?
Creus que a la resta de l’Estat es fomenta la catalanofòbia?
2 %
96 %
1 %
228 vots
Inma M: Victor, la catalanofobia la que la fomentan son los po...
Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
© ElSingularDigital.cat S.L. 2012
desenvolupament bab software | diseny gràfic l'eixida