Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
Editorial Divendres, 12 d'Abril de 2013
Política
18:07
10/04/2013
dret a decidir
La crònica: Els EUA, cada dia més interessats en Catalunya
La cònsol nord-americana es presenta al Parlament. Corbacho: "Un pressupost limitat al 0,7% de dèficit no es pot fer". El PP torna a la mà dura.
Lluís Bou
Els EUA estan cada dia més interessats en Catalunya. Han ampliat la xarxa de contactes i hores d'ara tenen fil directe amb tots els sensors polítics. La cònsol nord-americana a Barcelona, Tanya C. Anderson, és hores d'ara una de les diplomàtiques més ben informades sobre el procés sobiranista. Coneix fins i tot el batec territorial. Anderson es va presentar ahir al Parlament coincidint amb el plenari, per mantenir contactes.

La cònsol nord-americana es va reunir amb l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont. I avui té previst visitar la capital de l'Onyar. En un Estat espanyol en crisi, la diplomàcia americana es manté escrupulosament neutral, però està atenta.

Aires de guerra bruta


Tot al contrari que els dirigents del PP de Catalunya. Alícia Sánchez Camacho, sempre acompanyada d'Enric Millo, apuntava ahir als passadissos que no hi haurà treva amb el govern de CiU amb el suport d'ERC, tot i que sí que es flexibilitzarà el dèficit. "Mas no ha variat el rumb, no ha variat el rumb", ramarcava aparentment sorpresa la líder popular. Millo va afegir: "Un rumb de col·lisió". Aires de guerra bruta altre cop.

CDC no es mou tot i les pressions i està insistint en la internacionalització de la reivindicació catalana. En les pròximes setmanes es veuran més iniciatives. L'Aliança Europea de Liberals Demòcrates (ALDE) es reunirà a Barcelona el dia 19, en una trobada que clausurarà Josep Rull. Serà la primera gran intervenció del reforçat secretari d'organització convergent.

Corbacho no és Chacón

L'exministre Celestino Corbacho, des del passadís que porta als despatxos socialistes, es mostrava ahir irritat amb la intervenció d'ICV-EUiA a la sessió de control, quan va carregar frontalment les retallades. "Jo l'únic en què estic d'acord amb el president Mas és que has de saber primer d'on treus els diners. Perquè resulta que les factures a final de mes s'han de pagar".

Corbacho representa el PSC més proper al PSOE, però allunyat del populisme de Carme Chacón. Al seu entendre, un pressupost amb el límit de dèficit del 0,7% no es pot elaborar, i en això també dóna la raó al president. En canvi va deixar clar que no li agrada gens ni mica el pacte Mas-Junqueras. "A ERC ara li tremolen les cames. És impresentable que al mes d'abril encara no tinguem pressupost".
Sense títol
La cònsol dels EUA, Tanya C. Anderson, ahir a l'ascensor del Parlament, amb una assessora.
(9 en total)
Opini sobre la notícia que acaba de llegir.
Comentaris
Informaciówww.elsingulardigital.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingulardigital.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
Santi Vidal
12/04/2013 07:36
En què quedem? "un pressupost amb el 0,7% de dèficit no es pot elaborar" però "és impresentable que al mes d'abril encara no tinguem pressupost".
josepxicot
11/04/2013 17:45
És del tot cert,els EE.UU,estan molt preocupats,no pas per la questió inde pendentista,aixó saben que no arriba rà,però si que Catalunya es la regió on hi ha més musulmans per metre qua drat,hi ha temor de que a casa nos tra,s´hi pugin organitzar escamots radicals per a cometre atemptats, tots els serveis secrets occiden tals sobretot els europeos tenen agents a Barcelona.Això hauria de ser la principal preocupació nostra
Jordi Romaguera
11/04/2013 16:51
Això és bo. Com va dir Sanuy, hi haurà una Europa de primera i que a més, hi afegiran la Lombardia i Catalunya, i Itàlia i Espanya a can pistraus. Si despertem interès als Estats Units és perquè hi veuen possibilitats. Si no, no perdirien el temps. Per tant, nosaltres ferms amb el nostre dret a ser lliures i l´any vinent independència. Ànims per a tothom que només falta un any per la nostra llibertat. Jordi Romaguera L´Hospitalet de Llobregat
Belisari
11/04/2013 14:26
A David M.: Sí, vindran a treure'ns les castanyes del foc quan tot estigui dat i beneït, com a les dues guerres mundials del segle XX.
aa
11/04/2013 11:45
bb Absolutament d'acord amb tu. Si alguna cosa cal per no aprovar els pressupostos, segur que no és la por; més aviat tenir la plena seguretat de que s'està fent el correcte...
David M.
11/04/2013 11:23
No sé si els EUA són de fiar o no, però si en Mamoud Ha Merdinejat o qualsevol altre il.luminat ens amenaça,seran els americans que vindran, com sempre a treure´ns les castanyes del foc.God bless America!
Belisari
11/04/2013 09:23
No us en refieu dels EUA. Qui sap si l'engallament del "Gobierno" no està alentat des de la seva ambaixada? I penseu que aquests són, en certa manera, els hereus (el Regne Unit és ara la seva colònia)dels qui ens van deixar penjats el 1714.
bb
11/04/2013 07:57
Sí, és clar, que ERC no aprovi els presupostos és perquè li tremolen les cames... És clar, és clar...
CAT //*// 2013
11/04/2013 01:21
Això és imparable! ja no poden dir als cònsols que CAT no existeix com fan des de fa 35 anys. A Sant Jordi que vegin la senyera i estelada ^^!
S'està parlant...
La consulta
Enquesta
Creus que a la resta de l’Estat es fomenta la catalanofòbia?
Creus que a la resta de l’Estat es fomenta la catalanofòbia?
2 %
96 %
1 %
228 vots
Inma M: Victor, la catalanofobia la que la fomentan son los po...
Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
© ElSingularDigital.cat S.L. 2012
desenvolupament bab software | diseny gràfic l'eixida