Registrar-se
Recorda contrasenya

fòrums -> Actualitat

La plantilla de Catalunya Ràdio convoca dos dies de vaga

83 lectures   7 respostes

http://www.setmanaridirecta.info/noticia/plantilla-catalunya-radio-convoca-dos-dies-vaga-aposta-un-nou-model-radio-publica

http://www.youtube.com/v/qfHcYK4JUAY

 

EL 90% DE LES 420 TREBALLADORES SECUNDA L'ATURADA D'AVUI

La plantilla de Catalunya Ràdio convoca dos dies de vaga i aposta per un canvi en el model de gestió

JESÚS RODRÍGUEZ / @ALBERTMARTNEZ 16.04.2013
L'aturada a les quatre emissores de la ràdio pública de Catalunya –Catalunya Ràdio, Catalunya Informació, iCat.cat i Catalunya Música– ha estat majoritària entre la plantilla al llarg de la primera jornada de vaga convocada per l'assemblea de treballadors i treballadores. El comitè d'empresa xifra en un 90% el seguiment. La diada de Sant Jordi és la propera cita en el calendari de mobilitzacions previstes contra les retallades i a favor d'un nou model de ràdio de servei públic. 

Aquesta tarda, davant dels estudis centrals de l'emissora a l'avinguda Diagonal de Barcelona, s'hi pot veure una pancarta on hi diu: “Emissores de Catalunya Ràdio, un servei públic i de tothom. . Tots som necessaris”. Les reivindicacions van més enllà de la queixa per la reducció salarial planificada per Brauli Duart, president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, i se centren també en assenyalar la manca de transparència en la gestió, el malbaratament de diner públic amb despeses innecessàries (els dos cotxes oficials a disposició del director Fèlix Riera) i el desmantellament de la xarxa de corresponsals arreu del territori. A partir de l'1 de maig es prescindirà d'una trentena de veus que feien arribar la informació des del conjunt de les comarques catalanes. En relació a això, en un comunicat titulat “Tots som Catalunya Ràdio”, la plantilla assenyala que “cada persona que despatxen és un grau d'afonia, un punt de vista que es perd i una experiència menys que podrà explicar-se”.

S'organitzen de cara al dia de Sant Jordi

Ja són quatre anys d'apretar-se el cinturó. Sou congelat l'any 2009, rebaixa voluntària d'un 5% de la nòmina el 2011, retallada de la paga extra de Nadal de 2012 per ordre del govern de Mariano Rajoy i retallada de la paga extra de Nadal de 2013 per ordre del govern d'Artur Mas. Després de l'acampada de la setmana passada i del gerro d'aigua freda que va suposar la reunió amb Brauli Duart on se'ls hi va comunicar que la reducció salarial seria molt superior entre la plantilla que entre els càrrecs directius, la indignació es va fer més palesa. Malgrat això, els ànims estan alts entre les professionals mobilitzades. Han fet comissions de treball per a la recollida de signatures, la redacció del manifest, la difusió a les xarxes socials (Twitter, Facebook) i la presència al carrer durant la Diada de Sant Jordi, on esperen rebre el suport de la ciutadanía, cap els i les treballadores però també en defensa del que ha de ser la ràdio pública d'aquest país. Aquests dies, a més, hi han posat imaginació. La setmana passada van envoltar l'emissora simulant una abraçada de l'edifici mentre cantaven Els Segadors, i ahir van fer una protesta silenciosa mentre aixecaven cartells parafrasejant una cita de Salvador Espriu dirigida als responsables de les retallades: “No se m'acudeix cap imbecil·litat eficaç per replicar-te”.

 

 

 

 

83 lectures   7 respostes