Dijous, 18 de abril de 2013 | 09:58
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

 Compromisos irrenunciables

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
marta-llorens90x90
 Compromisos irrenunciables
 Marta Llorens
17/04/2013 10:10
 Quan s’han acomplert els cent primers dies del nou govern de CiU, els compromisos de la federació davant els ciutadans continuen essent irrenunciables: afrontar la crisi econòmica i fer una consulta perquè la societat catalana decideixi el futur polític de Catalunya. Ni en un cas ni en l’altre està sent fàcil. 

És cert que la crisi econòmica ha colpejat amb gran força tots els àmbits de la nostra societat i que el creixement de l’atur és la conseqüència més dramàtica de l’actual recessió. Però no es pot oblidar que l’ofec fiscal que pateix l’administració catalana segueix obligant a fer ajustos i sacrificis en els pressupostos, la qual cosa, lògicament, acaba repercutint en els ciutadans. Sense l’abusiu desequilibri fiscal que patim els catalans aquests ajustos serien molt més suaus i, per tant, més suportables. Per aquest motiu des del govern no es presentaran els nous pressupostos fins que es conegui la flexibilització de dèficit que s’aplicarà a Catalunya perquè no es el mateix reduir el dèficit fins al 0,7% que fer-ho fins al 2%. El segons cas és assumible, el primer senzillament irrealitzable perquè obligaria a desmantellar de dalt a baix l’estat del benestar que tant ens ha costat assolir. 
 
Tampoc en  relació a la consulta ho tenim fàcil, a pesar de comptar amb una amplíssima majoria del Parlament a favor (104 dels 135 diputats, que representen el 77% dels diputats, hi han donat suport,). Malgrat això, a Espanya, tant el tant el PP com el PSOE, amb insults i provocacions constants continuen no volent-ne sentir a parlar i fent cops de porta a la legítima aspiració del nostre poble.  Tant és així que de nou ens hem trobat amb una sentència contra la immersió lingüística i, per tant, contra el català. Sembla mentida que hi hagi qui defensi que si hi ha un sol alumne que demani ser escolaritzat en castellà obligui a la resta de la classe a seguir l’ensenyament en castellà. És un disbarat, una provocació i una profunda mostra d’ignorància de la realitat catalana, un model avalat per tota la comunitat educativa però també per la UE, que ha expressat el seu reconeixement i la seva admiració pel nostre sistema com a eina formidable d’integració i de lluita contra l’exclusió social. Naturalment, ni des de Unió ni des de CiU ens quedarem mai de braços creuats davant qualsevol intent d’agredir la nostra identitat. En qualsevol atac contra la llengua ens hi trobaran sempre de front. No farem ni un pas enrere en la defensa de la nostra identitat i de la nostra cultura.
 
Marta Llorens, vicepresidenta portaveu d’Unió Democràtica de Catalunya i portaveu adjunta de CiU al Parlament
 
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1