Dijous, 18 de abril de 2013 | 09:49
Vostè es troba a: Inici > Comunicació >

 El Suprem estudia si la querella de Mas contra 'El Mundo' s'instrueix a Madrid o a Barcelona  

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
 COMUNICACIÓ
 El Suprem estudia si la querella de Mas contra 'El Mundo' s'instrueix a Madrid o a Barcelona 
 
Comunicació 18/04/2013 07:20
Artur Mas
    El Tribunal Suprem estudiarà aquest dijous la qüestió de competència oberta entre els Jutjats de Madrid i de Barcelona per resoldre la querella que el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, va presentar contra dos redactors del diari 'El Mundo' per les seves informacions en les quals se li vinculava a comptes secrets a Suïssa.
   Els magistrats Juan Saavedra, Juan Ramón Berdugo i Perfecte Andrés Ibáñez es reuniran a porta tancada per dirimir si és el Jutjat d'Instrucció 33 de Barcelona o el Jutjat d'Instrucció número 3 de Madrid el competent per tramitar l'acció judicial interposada per Mas.

   La Sala penal resoldrà aquesta qüestió després que l'Audiència Provincial de Barcelona desestimés el gener passat el recurs de la Fiscalia, que pretenia que els fets s'instruïssin en el lloc en què van ser redactades, elaborades i impreses les notícies publicades arran d'un esborrany atribuït a la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF).
 
   Aquesta posició era la defensada també pels periodistes Eduardo Inda i Esteban Urreizieta, imputats per un presumpte delicte de calúmnies i injúries en articles sobre les suposada existència de comptes a Suïssa per al cobrament de comissions de la trama del Palau de la Música.

"SORT D'AFEGIDA VICTIMITZACIÓ"
 
   L'Audiència Provincial va determinar que, encara que es tingués únicament en compte l'edició impresa, el diari té una edició a Catalunya i a més s'imprimeix en Castellbisbal (Barcelona): "Existeix la impressió i distribució des de Barcelona amb els mateixos titulars i notícies", recollia l'acte.
 
   L'Audiència de Barcelona va considerar també que, com les suposades calúmnies afecten al president de la Generalitat, i la seu institucional del Govern està a Barcelona, portar el cas a Madrid significaria "una sort d'afegida victimització" havent d'anar a un jutjat distant.
 
   D'altra banda, el Jutjat d'Instrucció 24 de Barcelona va arxivar fa uns dies la querella de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol contra els periodistes de 'El Mundo' Eduardo Inda i Esteban Urreiztieta perquè van informar a través de fonts que els van merèixer total credibilitat i "amb intenció d'informar i no de calumniar ni injuriar".
 
   Pujol va interposar aquesta querella per les informacions publicades els dies 16 i 17 de novembre sobre suposats comptes personals en paradisos fiscals a les quals va poder desviar part de les suposades comissions il·legals del 'cas Palau'.
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1