Dijous, 18 de abril de 2013 | 10:04
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Els secretaris judicials es posen en vaga contra Gallardón

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
 SOCIETAT
Els secretaris judicials es posen en vaga contra Gallardón
Societat 12/04/2013 07:42
Gallardón
   Els secretaris judicials s'han unit als col·lectius que s'han posat en vaga contra la gestió del ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón. La jornada d'atur convocada aquest dijous ha provocat la suspensió d'11.800 diligències en els jutjats madrilenys i amenaça amb convertir-se en "indefinida" si el Govern no negocia amb el col·lectiu en les mateixes condicions que amb els jutges i fiscals.
   Així ho ha explicat l portaveu del Comitè de Vaga de secretaris judicials de la Comunitat de Madrid, Emilio López Durán, que ha qualificat de "exitazo" el seguiment a la vaga convocada per exigir millores laborals. Entre elles, un règim estatutari i un marc de representació i negociació propi o l'establiment d'un catàleg detallat de malalties professionals.
 
   Un moviment "de base" i "espontani" de secretaris judicials ha organitzat una jornada d'atur, al marge de les associacions, que ha aconseguit un notori seguiment que aconsegueix el 40,7 per cent en la Comunitat de Madrid, el 57,14 per cent a Toledo i el 35,7 per cent a Benidorm, segons xifres del Ministeri de Justícia.
 
   El Comitè de Vaga eleva aquestes xifres fins al 65 per cent, en la Comunitat de Madrid, i comptabilitza una trentena de secretaris vaguistes a la província de Toledo i de set dels tretze jutjats a Benidorm. "És una barbaritat i més tenint en compte que hi ha hagut companys que no han confirmat la seva absència al Comitè", explica.

MATEIX TRACTO QUE A JUTGES I FISCALS
 
   El portaveu del Comitè de Vaga de Madrid assenyala, en declaracions a Europa Press, que la convocatòria es va enfrontar als "leoninos" serveis mínims fixats pel Ministeri de Justícia i anuncia que s'exigirà a Gallardón que els tracti "igual que a jutges i fiscals" i negociï amb el col·lectiu.
 
   "Gairebé 12.000 diligències judicials, entre judicis, vistes, declaracions i resolucions, s'han suspès solament en la Comunitat de Madrid. A això s'uneix la gent que ha acudit a veure l'estat dels seus expedients i no han estat atesos", afirma.
 
   Al seu judici, es tracta d'una "enorme" la paralització que suposa un "retard" de les actuacions, que els treballadors desitgen que no torni a repetir-se. "Del ministre depèn", rebla.
 
   El Comitè de Vaga, que ha convocat una altra jornada d'atur per al proper 24 de Madrid, reclama que no es descompti als funcionaris "un sol euro" per faltar al seu lloc de treball, "com tampoc es va descomptar als jutges i els fiscals".
 
   Un total de 2.553 de jutges i fiscals de tota Espanya van secundar el passat 20 de febrer la vaga convocada per les associacions contra les reformes legislatives de Gallardón, la qual cosa va suposar un seguiment del 62 per cent.
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1