Diumenge, 21 de abril de 2013 | 09:58
Vostè es troba a: Inici > Economia >

 Acciona ha presentat avui un ERE en renovables i acomiadarà a 255 treballadors

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
 ECONOMIA
 Acciona ha presentat avui un ERE en renovables i acomiadarà a 255 treballadors
Economia 17/04/2013 11:30
Acciona
 Acciona presenta aquest dimecres als representants dels treballadors un expedient de regulació d'ocupació (ERO) en la seva divisió d'energies renovables per adaptar aquest negoci als canvis legislatius aprovats pel Govern, segons van indicar a Europa Press en fonts del grup.
  La filial d'energia d'Acciona empra actualment a un total de 2.400 treballadors, 1.700 d'ells a Espanya. Aquesta divisió inclou la fabricació d'aerogeneradors i la promoció i explotació d'instal·lacions de generació d'energia 'verda'.

   A tancament de 2012, la companyia que presideix José Manuel Entrecanales comptava amb una capacitat instal·lada total de 8.437 megavats (MW) de potència, dels quals 5.944 MW estan instal·lats a Espanya.
 
   En fonts sindicals van avançar a Europa Press la seva estimació que l'ajust d'Acciona Energia podria afectar a entre el 10% i el 15% dels empleats que la signatura té a Espanya, això és, a uns 255 treballadors.
 
   Del seu costat, el grup ha garantit que plantejarà "un ampli ventall" de mesures d'ajust amb la fi última de "minimitzar al màxim els acomiadaments". Entre aquestes iniciatives s'inclouran suspensions temporals de contracte, reduccions de jornada i sou i altres mesures de flexibilitat.
 
   L'ERE es plantejarà per causes "organitzatives i productives", davant la "necessitat de reestructurar les operacions i l'organització de l'empresa per adaptar-la l'actual situació econòmica i de negoci del sector".
 
   L'ajust s'emmarca al seu torn en el pla d'acció 2013-2014 que Acciona va engegar el passat 1 de març per mitigar l'impacte d'aquestes reformes normatives en els seus comptes, que estima en 160 i 170 milions d'euros en el seu benefici brut. 
 
   Acciona Energia va generar el 78,5% de l'Ebitda de la companyia en 2012, enfront del 72% d'un any abans, i el 30% dels ingressos (un 24% en 2011), en facturar 2.107 milions d'euros.
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1