Dilluns, 22 de abril de 2013 | 10:23
Vostè es troba a: Inici > Política >

 Oriol Pujol nega formar part d'una trama corrupta entorn de les ITV i assegura que "no existeix"

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
TRIBUNALS
 Oriol Pujol nega formar part d'una trama corrupta entorn de les ITV i assegura que "no existeix"
Política 17/04/2013 08:00
L'exsecretari general de CDC i diputat de CiU en el Parlament Oriol Pujol ha negat que formi part d'una trama corrupta relacionada amb les Inspeccions Tècniques de Vehicles (ITV), i ha assegurat que per a ell "aquesta trama no existeix", i que en cap cas la coordina.
  En una declaració davant la premsa a la sortida d'un interrogatori de més de 10 hores, s'ha mostrat satisfet de poder "invertir el relat" que, segons la seva opinió, s'ha anat forjant durant l'últim any, i ha explicat que està disgustat per algunes falsedats que se li atribueixen dins del sumari o converses de tercers, així com haver conegut com alguns parlen d'ell --en una referència vetllada al sobrenom 'primer de Zumosol'--.

   Pujol ha arribat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) a les 9.45 hores, 15 minuts abans de la seva declaració com imputat, flanquejat pel secretari d'organització de CDC, Josep Rull; el president de CiU en el Parlament, Jordi Turull; el sotssecretari de coordinació institucional, Lluís Corominas, i el coordinador de règim intern de CDC, Francesc Sánchez.
 
    Pujol ha explicat que la seva intervenció fent gestions en el sector de les ITV respon "a l'interès polític de defensar un model que ve definit i articulat des del 2008", quan es va aprovar la Llei de Seguretat Industrial en el Parlament amb el suport de CiU i altres partits, en època del tripartit.
 
   Preguntat sobre per què aquestes gestions les feia ell, ha detallat que perquè tractava de "enfortir un model que estava penjant d'un fil" per les diferents directives europees que qüestionaven el model.
 
DESVINCULA A LA SEVA DONA
 
   En la seva intervenció davant els mitjans, ha negat rotundament que hagi tingut intenció de participar directament en una empresa d'estacions d'ITV, en relació a l'empresa Upprime Energy, creada per dos empresaris imputats en la trama, i ha situat aquests comentaris en el terreny de la "falsedat i la mentida".
 
   Així mateix, ha negat que la seva dona, Anna Vidal, hagi estat "cobeneficiaria d'una empresa que ha facturat 6,9 milions d'euros", en referència a la consultora Alta Partners, del també imputat Sergi Alsina, que va intervenir en les deslocalitzacions d'empreses com Sony i Yamaha.
 
SUPORT TAMBÉ D'UDC
 
   Preguntat per l'absència de dirigents d'UDC per acompanyar-li en la seva compareixença, com sí ha fet la plana major de CDC, Pujol ha respost que té el "suport" de Va unir i que així l'hi han fet saber.
 
   Ha insistit que està content malgrat que ha estat un interrogatori molt llarg perquè ha pogut donar explicacions i "amb detall" de trucades, sms i correus electrònics recopilats durant la investigació.
 
   Ha posat l'accent que "per primera vegada" pot donar la seva versió i desfer un relat que fins ara li estava assenyalat directament, i ha vaticinat que a partir d'ara s'inicia el canvi de relat.
 
   Ha tornat a demanar "celeritat" en la instrucció i ha assegurat que la declaració es fa a petició seva perquè quan el jutge li va imputar no va fixar data per citar-li, i ell va demanar fer-ho al més aviat possible.
 
   A la seva declaració com imputat davant el TSJC, Oriol Pujol ha contestat a una primera ronda de preguntes genèriques durant dues hores, amb qüestions com el seu vincle amb la resta d'imputats, alguns d'ells amics seus, en què han participat el jutge Enric Anglada, el fiscal Fernando Maldonado i els advocats del cas.
 
   En una segona part de l'interrogatori del matí ja s'ha entrat en matèria i li han anat posant fins a més d'una desena de converses en les quals apareix el polític, i ha anat contestant a cadascuna de les preguntes explicant les seves afirmacions en aquestes converses, segons fonts judicials.
 
   Pujol està imputat per un presumpte delicte de tràfic d'influències en la trama per a la concessió irregular d'estacions d'ITV catalanes, pel TSJC, que veu indicis que el fill de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol es va aprofitar del seu pes polític --sobretot com a president de CiU en el Parlament-- "amb l'objectiu d'obtenir un benefici econòmic, per a ell i/o per als seus amics i col·laboradors".
 
   Segons l'acte del TSJC, el polític va fer moviments per tractar d'adjudicar un lot d'estacions d'ITV: "Amb la seva actuació coordinava, dirigia i donava el necessari suport des d'un vessant polític a la resta d'implicats en aquest assumpte".
 
   En el cas estan imputats el que va anar 'número dos' de la Diputació de Barcelona, Josep Tous, encarregat per la Generalitat per dissenyar el nou mapa d'ITV i que segons la investigació va ser col·locat per Oriol Pujol com a home afí als interessos dels empresaris Sergi Alsina i Sergi Pastor, que havien creat Upprime, la nova companyia per obtenir una adjudicació.
 
   També estan imputats els empresaris Pastor i Alsina, i el que era llavors sotsdirector de Seguretat Industrial, Isidre Masalles, els cinc van ser detinguts.
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1