Dimarts, 23 de abril de 2013 | 10:00
Vostè es troba a: Inici > Economia >

 Lloguer Segur creu que la taxa als pisos buits "és populista i exclusivament recaptatòria"

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
 ECONOMIA
 Lloguer Segur creu que la taxa als pisos buits "és populista i exclusivament recaptatòria"
Economia 23/04/2013 07:28
 El conseller delegat de Lloguer Segur, Sergi Gargallo, ha qualificat la mesura proposada pel conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, de gravar els bancs ja les immobiliàries que tinguin habitatges desocupats en els municipis en què hi hagi demanda ratllant-la la de" populista, que és l'adjectiu que mereix qualsevol política que sintonitzi amb els desitjos de la gent però que qui la impulsa sap amb antelació que és impossible de complir".
 "D'entrada, en les poblacions amb demanda de lloguer social hi ha immobles tancats propietat dels bancs?" Es pregunta Gargallo. "Per la nostra experiència, creiem que la demanda de lloguer social està concentrada en poblacions de primer ordre, mentre que els parcs immobiliaris dels bancs estan constituïts per actius de segona residència ".

"Quant als promotors, tractar de forçar-los a entrar al mercat només el desvirtuarà. Qui regula el preu amb el qual han d'oferir els seus pisos? Només amb introduir-los al mercat a un preu sobrevalorado els evitarà pagar la taxa, però amb la conseqüència d'introduir ofertes i preus enganyosos en el compreuo "explica el directiu de l'empresa especialitzada en lloguer d'habitatge.
 
"És bé que mirem a la recerca d'inspiració al mercat europeu. Moltes de les mesures que proposa des de fa temps Lloguer Segur, com els planters de famílies o els incentius fiscals, tenen les seves arrels a Europa ", assegura Gargallo," però primer hem de garantir la seguretat dels propietaris, que aquests se sentin protegits per que voluntàriament entrin al mercat i que sigui el seu benefici en què els incentivi com en qualsevol altre àmbit econòmic. Si no, estem tractant de recollir abans de sembrar ".
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1