Divendres, 26 de abril de 2013 | 10:05
Vostè es troba a: Inici > Política >

 Mas augura "una seqüència de guerra, de joc brut" de l'Estat 

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
 Discurs institucional
 Mas augura "una seqüència de guerra, de joc brut" de l'Estat
 
Política 23/04/2013 13:00
artur mes
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha augurat aquest dimarts que s'entrarà "en una seqüència de guerra, de joc brut" de l'Estat si avança el procés d'autodeterminació de Catalunya.
 
   "Hem d'entendre que, en tota aquesta batalla en la qual estem, el joc brut ho practicaran contra nosaltres, i que nosaltres no ho practicarem contra ells, perquè no sabem", ha assenyalat en una entrevista de 'El Punt Avui' recollida per Europa Press.
 
   "És una lluita desigual. I si ens deixem atordir per est jugo soci, els estarem seguint el corrent", ha agregat el president, instant als catalans a mantenir la calma davant aquesta actitud de l'Estat.
 
   Mas veu "factors molt poderosos i influents" que s'estan mobilitzant en contra de la independència, i que potser en algun moment hi haurà decisions judicials que no seran imparcials.
 
   En preguntar-se-li per la presència d'agents del CNI a Catalunya, ha expressat que creu que estan presents a Catalunya i que van fer, "encara que es negui", un estudi on concretaven els passos que havia de fer la intel·ligència espanyola per intentar avortar l'autodeterminació.
 
GOVERN I RELACIÓ CDC-CIU
 
   Mes ha considerat que hi ha plena unitat en el Govern entorn del 'dret a decidir', que no hi ha cap divergència: "Hi ha opinions complementàries, però no divergències", ha dit, i, sobre ell, diu no sentir-se sol ni atrapat per les circumstàncies.
 
   "Amb tot el que està passant, en tots els sentits, est és un Govern que actua amb molta cohesió", ha agregat Mes, posant també el valor del coratge que en la seva opinió té la Generalitat en la seva presa de decisions.
 
   Sí ha admès Mes que entre CDC i UDC pugues haver-hi algunes diferències: "En Unió hi ha qui creu que hem fet un gir massa radical. Però veig a CiU arribant junts en la consulta".
 
   Quant al seu acord amb els republicans, ha afegit que serà "100 per fidel cent a allò que s'ha pactat amb l'electorat, amb el Parlament, amb ERC i amb la mateixa CiU", que es basa en quatre punts: consulta; diàleg amb l'Estat, UE i comunitat internacional; majories àmplies a Catalunya, i un marc legal que empari el procés, tant l'existent com el qual es pugui aprovar en un futur.
 
   Mas ha assegurat que encara no és el moment de detallar com ha de ser la consulta: "Si definim la pregunta, o les preguntes, tot el procés pot quedar encallat" perquè ara el que toca és buscar el màxim consens intern.
 
PRESSUPOSTOS I LEGISLATURA
 
   Per això, ara cal vetllar per que ICV-EUiA es mantingui en el procés i per que el PSC, "malgrat els seus matisos i ambivalències, estigui en el seu màxim possible", i ha recalcat que considera als republicans un soci lleial.
 
   A l'espera de concretar-se l'objectiu de dèficit d'aquest any, ha afirmat que la legislatura pot acabar abans d'hora si no té suport per recolzar els comptes, i ha afegit: "Si arribéssim a la conclusió que la retallada és tan gran que no ho podríem suportar, llavors les coses han de plantejar-se d'una forma molt diferent".
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1