Dissabte, 27 de abril de 2013 | 09:56
Vostè es troba a: Inici > Política >

 La comissió parlamentària sobre les pilotes de goma de Mossos es constitueix aquest divendres

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
 POLÍTICA
 La comissió parlamentària sobre les pilotes de goma de Mossos es constitueix aquest divendres
Política 26/04/2013 10:58
PILOTES DE GOMA
La comissió del Parlament d'estudi de l'ús de les pilotes de goma i del model d'ordre públic en el Cos dels Mossos d'Esquadra es constituirà aquest divendres després que s'acordés en el ple del 27 de febrer amb el suport de totes les forces polítiques menys el PP.
La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, presidirà la constitució d'aquesta comissió d'estudi dels models de seguretat i ordre públic i de l'ús del material antidisturbis --el nom del qual ja va suscitar crítiques al no incloure expressament les pilotes de goma--, segons informa el Parlament.

El diputat del PSC i president de la comissió d'Interior, Celestino Corbacho, serà el president d'aquesta nova comissió --impulsada per CiU i ERC--, que estaràc onformada per dos diputats de cada grup.
 
La comissió estudiarà què alternatives hi ha a les pilotes de goma de la Brigada Mòbil (Brimo), els antidisturbis dels Mossos, i farà propostes sobre el material, estratègies i procediments per a aquesta Brigada, després que diverses de les seves actuacions hagin generat polèmica i acabat amb imputacions de comandaments policials, com l'intent de desallotjament de l'acampada del 15M de plaça Catalunya i el cas d'Ester Quintana.
 
La comissió arriba després de les crítiques i peticions de moratòria en l'ús d'aquest armament de la Brimo per part de diversos partits, l'associació Stop Belis de Goma, el Síndic de Greuges i sindicats com CC.OO., entre uns altres, després que en l'última vaga general del 14 de novembre Quintana perdés un ull, segons la seva versió, per una pilota de la policia catalana.
 
Aquest cas, en el qual hi ha dos mossos imputats, li va costar el càrrec al cap de la Comissaria de Recursos Operatius, Sergi Pla, perquè no va elevar un informe essencial que recollia l'actuació dels antidisturbis aquesta nit a la zona on va caure ferida Quintana i que va obligar a l'exconseller d'Interior Felip Puig a rectificar.
 
L'actual conseller, Ramon Espadaler, lliurarà a la comissió un informe elaborat pel departament sobre l'ús de les pilotes, encara que des d'un primer moment ha volgut deixar clar que seran ells mateixos els qui prenguin la decisió sobre el futur de les pilotes de goma.
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1