Diumenge, 28 de abril de 2013 | 10:00
Vostè es troba a: Inici > Economia >

 Acciona queda atrapada en un crèdit pont per la concessió d'ATLL

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
 ECONOMIA
 Acciona queda atrapada en un crèdit pont per la concessió d'ATLL
Economia 23/04/2013 07:40
 Acciona va sol·licitar un crèdit pont al Banc Santander per fer front al primer pagament per la privatització d'ATLL i als costos de la presa de control d'aquesta gran infraestructura. Ara després del litigi que es dirimeix en els tribunals tant l'empresa que presideix Entrecanales i el  brasiler BTG Pactual i els socis minoritaris que van participar en la compra es troben atrapats en el crèdit pont que van sol·licitar per guanyar aquest concurs
Es preveu que la batalla legal com a mínim duri quatre anys, per la qual cosa una rectificació acabaria sent ruïnosa per a la pròpia Generalitat després de la batalla legal que s'ha obert en Acciona, Agbar i la Generalitat per tal com s'ha dut a terme la privatització.

cal assenyalar  de les raons per les quals es va recórrer a un crèdit pont va ser perquè el propi president de la Generalitat, Artur Mas, va constrènyer al president d'Acciona, José Manuel Entrecanales, perquè signés la compra abans del 31 de desembre i, sobretot, perquè ingressés els 298 milions del primer pagament. Per tant, el crèdit pont és com a mínim d'aquesta quantitat.
 
Sis dies després que Acciona pagués religiosament, l'Òrgan Administratiu per a Recursos Contractuals de Catalunya (OARCC), un organisme independent de la pròpia Generalitat que tutela tota la contractació pública de l'administració catalana, va emetre una resolució segons la qual l'oferta dels Entrecanales i els seus socis no tenia validesa per incompliments vinculats al calendari d'obres. Pel que l'única opció que podia contemplar-se era la que liderava Agbar. Una resolució que ha servit de  base per a la batalla legal que es presenta llarga.
 
La situació financera en què queda la concessió fa dfícil que la Generalitat pugui retrotraer la concessió de l'ATLL sense cost ja que els actuals guanyadors, que ja han anunciat que en cas de retrotraimiento del procés reclamaran danys i prejudicis a l'administració catalana i podrien incloure en aquesta petició el sobrecoste financer que està havent d'assumir per la inseguretat jurídica generada.
 
I com la responsabilitat no és de ningú.  El conseller responsable i principal avalista de l'oferta d'Acciona, Lluís Recoder, ha deixat el govern català, l'escó i ha fitxat per la signatura KPMG.  I l'encarregat de la redacció del plec del concurs, el director de l'Agència Catalana de l'Aigua, Leonard Cargolé, ha abandonat el lloc, també per voluntat pròpia i per incorporar-se a una oferta professional a Andorra. 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1