Dilluns, 29 de abril de 2013 | 09:58
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

 El PP va de sobrat, també contra els emprenedors

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
marta-llorens90x90
 El PP va de sobrat, també contra els emprenedors
 Marta Llorens
24/04/2013 12:12
Una llàstima. El Partit Popular ha tornat a fer ús de la seva majoria absoluta al Congrés del Diputats, cosa totalment legítima, i ha deixat passar una altra oportunitat per donar aire als emprenedors i per afavorir la creació d’empreses i, per tant, per generar riquesa i ocupació. 

El grup de CiU havia presentat una proposició de llei que tenia com a principal objectiu la regulació de la figura de l’emprenedor i que introduïa mesures per afavorir la creació d'empreses i per facilitar-ne finançament a través d'incentius fiscals. Malauradament, la proposta, que ha estat testada amb èxit a diversos països de la Unió Europea, ha estat rebutjada pel PP. 
 
És una llàstima perquè mesures com les proposades per CiU haurien suposat la creació de 30.000 empreses i de 140.000 llocs de treball en el propers deu anys. No fem volar coloms.  Ho posen de manifest els estudis que traslladen a la nostra economia el que s’ha fet a altres països. El secret és simple: fer atractiu als inversors de proximitat la possibilitat de posar el seu capital al servei de nous projectes productius, i això es pot aconseguir mitjançant la introducció de bonificacions fiscals fins ara inexistents en aquest àmbit. 
 
Només que s’aconseguís canalitzar el 10% dels fons d’inversió actuals en aquesta ajuda als nous inversors suposaria, a més, uns ingressos de 80.000 milions d’euros de recaptació addicional per part de l’Estat en els propers deu anys, és a dir, que per cada milió d’euros que l’Estat bonifiqués fiscalment si es derivava a nous projectes d’emprenedoria, la hisenda pública en recaptaria quatre. Mesures similars a les proposades han funcionat amb magnífics resultats a països com Alemanya, França, Holanda o el països nòrdics.
 
Però l’aritmètica parlamentària és la que és i una vegada més el PP rebutja tot allò que no és iniciativa seva i oblida que és urgent prendre mesures per afavorir la creació d’ocupació. Quan dilata la presa de decisions, com ha tornat a fer altra vegada, l’únic que aconsegueix és perdre oportunitats, generar més neguit i, sobretot, fer perdre il•lusió i esperança als qui tenen idees per engegar un projecte i que només troben pals a les rodes i cap comprensió per part del govern de l’Estat.

Marta Llorens, vicepresidenta portaveu d’Unió i portaveu adjunta de CiU al Parlament
 
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1