RSS d'elDebat.cat
elDebat.cat
30/04/2013 08:49
El document descriu Espanya com un país “caòtic” que oprimeix els sentiments nacionals dels catalans
Sin título
Diplocat remet els primers argumentaris al públic anglosaxó per explicar el procés sobiranista
Redacció
La Generalitat ja ha posat en marxa el servei diplomàtic, Diplocat, que té per objectiu donar a conèixer el procés sobiranista de Catalunya impulsat per Mas i recolzat per ERC, mostrar quina és la realitat catalana i sempre segons el govern català, els "atacs" que vénen des de Madrid. Segons informa aquest dimarts 'El País': “La direcció de l'organisme ha remès a les entitats que col·laboren amb Diplocat els primers argumentaris per explicar al públic anglosaxó les raons per les que els nacionalistes catalans defensen una consulta d'autodeterminació”.

Aquest document al que ha tingut accés el citat diari, descriu Espanya com un país “caòtic” que oprimeix els sentiments nacionals dels catalans, es nega a negociar amb un “moviment pacific” i maltracta econòmicament a Catalunya. A més, segons l'argumentari molts catalans creuen que “qualsevol negociació amb Espanya resulta impossible”."Molts catalans ja no reconeixen a Espanya com el país tolerant i inclusiu que desitjaven que es construís després de Franco", diu en la seva introducció, segueix amb la defensa del dret a decidit i acaba criticant les institucions de l'Estat.

Diplocat funciona amb pressupost públic
Diplocat es va presentar el passat mes de febrer com un servei de “diplomàcia amateur” integrat per voluntaris que volien ajudar a la Generalitat a explicar el procés sobiranista a l'estranger. Diplocat funciona amb pressupost públic, tot i ser un consorci entre la Generalitat, la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament de Barcelona i diverses empreses privades. Quan es va presentar, el conseller de la Presidència, Francesc Homs va explicar que l'organisme treballaria coordinadament amb una xarxa de 34 oficines comercials i cinc delegacions polítiques que la Generalitat té a l'exterior.

El que Mas pretén ensenyar a l'exterior coincideix amb el full de ruta que ha firmat amb el seu soci de Govern, ERC. L'eix principal de l'argumentari al que ha tingut accés 'El País', argumenta que Espanya és un país amb un model territorial fracassat per una descentralització incompleta i mal organitzada en el que Catalunya en pateix les conseqüències. A més també denuncien la “solidaritat excessiva de Catalunya amb la resta de comunitats”, motiu, segons afirmen, de la greu situació de les arques de l'executiu català. “Cada any el dèficit fiscal de Catalunya és equivalent al 8,7% del PIB” i afegeixen que per això “Catalunya, un dels motors econòmics d'Europa, està altament endeutada i pateix per pagar els seus serveis bàsics”.

Crítiques a Madrid
D'altra banda també recorden “la declarada voluntat d'espanyolitzar els alumnes catalans, lamenten que els partits “recorrin a comentaris incendiaris contra Catalunya per guanyar eleccions” i afegeixen que Espanya “no vol ser una societat multicultural” i que aquesta riquesa cultural de la diversitat és vista com una “amenaça a la unitat nacional”, sempre segons informa 'El País'.

Aquesta declaració d'intencions de Mas, li serveix, com ja va exposar el director d'aquest diari digital, Alfons Quintà, en un article publicat el passat diumenge, per buscar la seva supervivència. L'article argumentava extensament que "Artur Mas exposa cada dia un gran fresc històric o presenta una nova cabòria. Sempre ho fa de manera grandiloqüent i retòrica.Tant li fa que siguin ximpleries contradictòries i irrealistes, atès que la seva finalitat és tapar el seu únic objectiu, que és sobreviure".
Imprimeix Enviar a un amic
La TafaneraMenéamedel.ico.usChuzaFacebookIndependènciaCatosferaTwitter
9Veure i / o afegir comentaris
Juan Pérez:Sr. Girona, el mateix exactament deia Franco: que Espanya ve... Help Catalonia:L'argumentari pot ser consultat a: Anglès http://www.hel...
Juan Pérez
02 21:02:02/05/2013
Sr. Girona, el mateix exactament deia Franco: que Espanya vessava antiespanyols.. I ja se encarregava ell (amb la "Brigada político-social" per ser més exacte)que no el deixessin el país ple de pluralitats ideològiques... Diguem-ne que on vosté veu anticatalans, els estigmatitzats "anticatalans" veiem (jo, si més no) nacionalfeixistes.
Help Catalonia
02 19:47:25/05/2013
L'argumentari pot ser consultat a: Anglès http://www.helpcatalonia.cat/2013/04/why-do-catalans-want-to-hold-referendum.html Francès http://fr.helpcatalonia.cat/2013/04/pourquoi-la-catalogne-veut-elle_27.html Alemany http://de.helpcatalonia.cat/2013/04/warum-will-katalonien-eine_27.html
Josep M. Girona
02 16:50:17/05/2013
Jo només veig que Catalunya està plena d'anticatalans... Cada dia en surten més per a tot arreu. Llastimós i preocupant...!
marcasan
01 11:24:36/05/2013
La editorial del dia d'avui (1-Maig)de "El Pais" sobre aquest tema, la clava.
Somiatruites
30 22:51:16/04/2013
qui no vol ser multicultural és aquesta Catalunya que rebutja la llengua materna de la meitat dels seus habitants, i que nega la seva pròpia societat.
Juan Pérez
30 13:20:49/04/2013
Ni amb el nom l'encerten. Què no s'adonen que diplocat remet automàticament a diplodocus? I mol d'això, i d'antic, té aquest esforç columbòfil de voler escampar arreu les maldats de la fera ferotge espanyola, com si els catalans fossim indians i necessitessim un Las Casas que ens defensi. També és una mostra fefaent del tret característic del nostre independentisme cassolà i atàvic: la puerilitat.
Joan
30 13:20:09/04/2013
Doncs, em sembla molt bé. Bona feina!
Antoni Ferret
30 11:49:23/04/2013
Diu: Espanya “no vol ser una societat multicultural” i que aquesta riquesa cultural de la diversitat és vista com una “amenaça a la unitat nacional". Mentida podrida! No és Espanya. Seria en tot cas el PP. Però el PP no és Espanya.
Oriol
30 09:01:02/04/2013
Com que som UNA POTENCIA ECONOMICA EUROPEA, com que la CRISIS ES MENTIDA, per que hauriam de APRIMAR L'ADMINISTRACIO vinga alegría¡¡¡¡ engeguem el MINISTERI D'ASUMTES EXTERIOR, EL MINISTERI D'HISENDA ... realment anem cap al PAIS DE LES MARAVELLES... i als aturats ..?¿
Nou comentari
L'empresa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que contiguin insults i/o difamacions, per tal de preservar la imatge de les persones. El sistema guardarà el seu comentari junt a la seva IP (84.88.10.250)
*
*
Has de copiar, en el camp de text, els6 caràcters, del 0 al 9 i de l'A a la F

* Camps obligatoris
 
 
 
CSS vàlid XHTML vàlid Gestor de continguts Creative Commons License
Portada | Política | Societat | Entrevistes | Opinió | A debat | Videos | El lector | TribunaLatina.com | Contactar | Qui som
Red Digital XXI S.L | NIF: B63898712 | Registre mercantil de Barcelona en el llibre nº 90363 diari 944 el dia 19 de Juliol del 2005 assentament 934 | CMS BabSoft
elDebat.cat