Divendres, 3 de maig de 2013 | 10:06
Vostè es troba a: Inici > Economia >

   Deloitte  "audita" els comptes de Catalunya Caixa i diu que el seu futur depèn dels seus "gestors"

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
ECONOMIA
   Deloitte  "audita" els comptes de Catalunya Caixa i diu que el seu futur depèn dels seus "gestors"
Economia 03/05/2013 07:28
CatalunyaCaixa
Deloitte, encarregada d'auditar els comptes de CatalunyaCaixa en 2012, recull en el seu informe que "la continuïtat de les operacions del banc està condicionada a l'èxit dels plans dels seus administradors" i el seu accionista únic, el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (Frob), segons consta en la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).
La consultora afegeix que els administradors estimen que el banc comptarà amb el suport financer del Frob per garantir el desenvolupament normal de la seva activitat, el compliment de les seves obligacions financeres i el manteniment dels recursos propis mínims requerits pel Banc d'Espanya, amb l'objecte de portar a bon terme el pla de reestructuració.

L'entitat dirigida per Adolf Todó preveu concentrar la seva activitat a Catalunya, el seu territori tradicional, seguint el mandat de Brussel·les a canvi de la injecció de capital públic que ha rebut.
 
En general, preveu continuïtat en la reducció del crèdit en el sector financer i una tendència moderadament favorable dels estalvis de les famílies i empreses, segons l'informe de gestió, i que "això contribuirà, progressivament, a l'avanç del procés de desapalancamiento que es ve observant".
 
En 2012, CatalunyaCaixa va reduir un 23% el saldo brut de crèdits fins a 44.266 milions, bàsicament pel traspàs a la Societat d'Actius procedents de la Reestructuració Bancària (Sareb) dels crèdits a promotors.
 
Els dipòsits van totalitzar al voltant de 43.000 milions, amb una evolució "lleugerament desfavorable" d'acord amb el conjunt del sector financer a causa de la crisi que afecta a les finances de particulars i empreses.
 
Respecte a personal i oficines, en 2012 va reduir la plantilla un 7,4%, fins a una mitjana de 6.700 empleats, i va tancar la sucursal de Perpignan (França), fins a una xarxa d'1.163 oficines, la majoria a Catalunya (856), Comunitat de Madrid (109) i Comunitat Valenciana (74), que sumen gairebé el 90% del total.
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1