Diumenge, 5 de maig de 2013 | 10:00
Vostè es troba a: Inici > Política >

 Rajoy admet que en 2013 se seguirà destruint ocupació i no es crearà fins a 2014

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
 POLÍTICA
 Rajoy admet que en 2013 se seguirà destruint ocupació i no es crearà fins a 2014
Política 24/04/2013 11:16
 L'economia espanyola seguirà destruint ocupació i no aconseguirà crear-ho fins a l'any que ve segons ha hagut d'admetre el president del Govern, Mariano Rajoy en la seva compareixença al Congrés dels Diputats. 
 
 "El dèficit exterior ha millorat, les exportacions, la balança pagaments, la inversió estrangera està tornant, els mercats es comporten millor, ens estem finançant al preu 2010, la cosina està bé... cal perseverar en la mateixa política econòmica", ha respost el president a les crítiques del capdavanter de l'oposició sobre el creixement de l'atur aquest 2013.

"El primer trimestre 2013 l'increment paro va ser el menor dels últims anys (des de 2009). No és per estar satisfet, però indica una millora en la tendència", ha admès Rajoy abans d'anticipar que l'any proper sí es produirà la creació neta d'ocupació.

Al que no ha respost el president i era el que preguntava Alfredo Pérez Rubalcaba és a quin és la previsió de creixement de l'atur al llarg d'aquest any. 
 
Rajoy també ha respost aquest matí, per primera vegada en la sessió de control, sobre els desnonaments. El cap de Gobiernoha confirmant la posició del seu partit i ha defensat que s'han aprovat "solucions útils" en lloc de participar en "manifestacions il·legals" en clara al·lusió als escraches o a la manifestació convocada per a matí al voltant del Parlament sota el lema "assetja el Congrés". 

 
Per la seva banda, Rubalcaba ha insistit en la necessitat que el Govern present un "pla per créixer i no un catàleg de mesures per retallar i augmentar el sofriment dels espanyols". "A vostè Europa li ha donat un respir; doni un respir a la gent que ho està passant molt mal. Pensi a créixer i no a retallar", ha reclamat. Si no, "les coses aniran pitjor i l'ocupació, també", li ha advertit, reiterant que ja que cal revisar els pressupostos amb un nou marge el Govern hauria de "aprofitar la flexibilitat per créixer i no per retallar".
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1