Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
Editorial Dilluns, 06 de Maig de 2013
Cinema
14:07
02/05/2013
Estrena
‘Tomboy’, nen o nena?
La pel•lícula francesa de Céiline Sciamma ha triomfat ens els grans certàmens internacionals
Maria Coll
S’acaba d’estrenar a les pantalles catalanes la segona pel•lícula de la directora francesa Céline Sciamma, “Tomboy”. Aquesta novell cineasta es va donar a conèixer internacionalment el 2007 amb la seva òpera prima “Naissance des pieuvre”, guanyadora del prestigiós premi French Louis- Delluc i molt elogiada a Cannes.

Aquesta pel•lícula, igual que la primera, ha sorprès a la crítica i al públic en molts dels festivals internacionals on s’ha presentat. De fet, arriba a les nostres pantalles pràcticament dos anys després de la seva projecció a França, però amb l’aval d’haver recollit guardons – la majoria atorgats per l’audiència- a Berlín, Gijón, Brasil, Txèquia, Romania o San Francisco, on n’han destacat la direcció i la interpretació de la seva jove protagonista, Zoé Heran.

“Tomboy” explica la història d’una nena de deu anys que es muda amb els seus pares i la seva germana petita a una nova barriada. Allà fa nous amics i l’estiu passa sense gaires conflictes. Només hi ha un problema, Laure en realitat no es presenta als altres com una nena, sinó com a Michael. I no passa res fins que una noia del grup, Lisa, s’enamora d’ella, la qual cosa provoca situacions compromeses.

La pel•lícula és una forma d’explicar de forma conciliadora, subtil, elegant i sensible la importància de la identitat d’una persona per sobre del seu gènere. La directora amb escenes típicament masculines o femenines projecta aquest tema en el món del s infants però també obre la reflexió en el món dels adolescents, perquè Laurie creix, i dels adults que l’envolten.
(0 en total)
Opini sobre la notícia que acaba de llegir.
Comentaris
Informaciówww.elsingulardigital.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingulardigital.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
S'està parlant...
La consulta
Enquesta
Què creus que cal fer amb les comparacions dels catalans amb els nazis?
Què creus que cal fer amb les comparacions dels catalans amb els nazis?
92 %
2 %
6 %
63 vots
Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
© ElSingularDigital.cat S.L. 2012
desenvolupament bab software | diseny gràfic l'eixida