Dimarts, 7 de maig de 2013 | 10:13
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

 Cops de destral del PP amb els més febles

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Eva parera cara (peq.)
 Cops de destral del PP amb els més febles
 Eva Parera
03/05/2013 13:35
El govern del PP està mostrant la seva cara més insolidària i insensible amb els més necessitats en no aplicar la Convenció internacional dels drets de les persones amb discapacitat i en donar un cop de destral definitiu a la llei de la dependència amb una retallada de més de mil milions d’euros en la seva aplicació. Els més febles, els més desafavorits, tornen a ser els que paguen la insensibilitat social de l’executiu de Mariano Rajoy.

En el primer cas, des de CiU ja hem instat el govern a aplicar de manera immediata la Convenció del dret de les persones amb discapacitat. És vergonyós que l’Estat espanyol no compleixi els seus compromisos en aquest àmbit. Just cinc anys després d’haver assolit uns compromisos per desenvolupar una llei per ajudar aquest col•lectiu, ens trobem amb dos incompliments legislatius importants que afecten les persones amb discapacitat. D’una banda, no s’ha arribat a fer la normativa per reformar el Registre Civil en matèria d’incapacitacions, càrrecs tutelars i administradors de patrimonis protegits. I d’una altra, l’adaptació a la normativa a la Convenció internacional sobre els drets de les persones amb discapacitat, que havia d’estar enllestida fa quatre anys,  ha quedat obsoleta i requereix un canvi radical de paradigma per posar en valor les capacitats de les persones amb discapacitat i la seva integració. El govern del PP hauria d’entendre que es tracta de parlar de les capacitats de les persones i no de discapacitats
 
La segona notícia d’aquesta mateixa setmana que posa en perill les prestacions socials és el cop de destral pressupostari que el govern del PP ha decidit aplicar a la llei de la dependència. Vol retallar 1.087 milions del seu pressupost. Això significa que l’Estat deixa de pagar per aquest concepte i ho deixa tot en mans de la comunitats autònomes que ja havien de fer un esforç molt superior al previst per la llei.
 
A més, el PP proposa augmentar el copagament per rebre aquestes prestacions, la qual cosa vol dir que qui en té necessitat pagui més pels serveis que precisa. Si fins ara l’aportació del particulars era d’un 5%, amb la retallada del PP aquest copagament passarà  a ser del 10 o el 15% del servei.
 
Una vegada més, el PP s’acarnissa amb els més febles i oblida els que estan en risc de marginació. No es així com es construeix una societat més justa i solidària i d’aquesta manera tampoc s’ajuda a tothom a anar endavant sense deixar-se ningú pel camí.  La política no pot perdre mai la seva ànima social".
 
Eva Parera, membre de la permanent d’Unió i portaveu adjunta de CiU al Senat
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1