L'Ebre Digital
Política  divendres, 10 de maig de 2013
-->

Fototeca

Veure totes »

Opinió

Veure totes »
Germà Bel, catedràtic d'Economia

24 a 1: guanya l'1

19 abril
Xavier Garcia, escriptor

Xavier Amorós, prosista reusenc

12 abril
Josep Bayerri Raga, periodista

Miquel Poblet i el velòdrom de Tortosa

12 abril

Enquesta

Us sembla bé que les obres de descontaminació de Flix hagen començat sense els pous d'abastament?

Política

Terres de l'Ebre

El jutge rebutja la denúncia de l'Estat contra la declaració d'Alcanar com a territori lliure

08-05-2013 18:55

El Jutjat contenciós administratiu número 2 de Tarragona ha rebutjat el recurs de la subdelegació del govern espanyol a Tarragona contra l'acord del ple de l'Ajuntament d'Alcanar que declarava la població com a territori català lliure i sobirà, a més de reclamar un referèndum per a la independència de Catalunya.

Tortosa

Junqueras diu des de Tortosa que els problemes de Catalunya no es resolen amb uns pressupostos 'inassumibles'

06-05-2013 15:46

El president d'Esquerra Republicana va participar dissabte al vespre en l'acte central de la campanya 2014 Decidim Llibertat a les Terres de l'Ebre. Ho va fer a l'Auditori Felip Pedrell de Tortosa davant d'unes 500 persones.

Ribera d'Ebre

Els regidors de CiU a Flix entren a l'equip de govern

03-05-2013 11:18

El grup municipal de Convergència i Unió a l'Ajuntament de Flix -fins ara l'únic grup a l'oposició- ha passat a formar part de l'equip de govern juntament amb els grups del PSC i ERC. D'aquesta manera, Flix tornarà a tenir un govern d'unitat -com en la legislatura anterior- format pels onze regidors del consistori. Els tres regidors convergents assumiran les carteres d'Urbanisme, Serveis Públics i Governació.

Terres de l'Ebre

Jordi Jordan entra a la nova executiva nacional d'ICV

23-04-2013 13:12

El president de la intercomarcal ebrenca d'ICV ha entrat a formar part de la nova comissió executiva nacional del partit arran de l'Assemblea Nacional del cap de setmana passat, en què es van aprovar en dos textos les tres resolucions presentades per les Terres de l'Ebre a favor del reequilibri territorial, la vegueria ebrenca i la reactivació econòmica de les quatre comarques del sud

Terres de l'Ebre

El jutge no admet un recurs de l'Estat contra la moció que declarava Amposta territori català lliure

19-04-2013 18:57

El jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Tarragona ha decidit no admetre el recurs presentat per l'Advocat de l'Estat, representant a la subdelegació del govern espanyol a Tarragona, en contra de la moció aprovada pel ple de l'Ajuntament d'Amposta el passat mes de gener a favor de la consulta per la independència de Catalunya i que declarava el municipi territori català lliure, motiu aquest últim pel qual ja han encaixat sengles denúncies els ajuntaments de l'Aldea i Alcanar.

Terres de l'Ebre

Germà Bel diu que la relació fiscal entre Catalunya i Espanya no s'entén de cap manera als Estats Units

19-04-2013 18:36

En una entrevista al setmanari L'Ebre, el catedràtic d'Economia canareu explica què pot aportar al recentment constituït Consell de Transició Nacional, "bàsicament experiència", i afirma que el procés encetat a Catalunya és "irreversible des del 2006", amb el fracàs de la via estatutària. L'Estat anuncia que farà servir tot just el consell de transició davant del Constitucional com a prova que Catalunya ja està aplicant la declaració de sobirania

Terres de l'Ebre

Les joventuts socialistes ebrenques reivindiquen els valors republicans contra la injustícia

16-04-2013 12:48

La Joventut Socialista de les Terres de l'Ebre va dur l'acte reivindicatiu Cap a la III República a la plaça del Mirador d'Alcanar, a la plaça Sales i Ferré d'Ulldecona, al Pont Penjant d'Amposta i Tortosa, on van penjar la bandera republicana al rehabilitat Pont del Tren, tot just pintat de vermell. També es va llegir el manifest República és Democràcia

Terres de l'Ebre

Junqueras apel·la a la convicció de la gent que va anar a votar fa 82 anys per proclamar la República Catalana

16-04-2013 12:31

Junqueras va centrar bona part de la seva conferència al Centre Obrer de la Sénia a recordar la situació d'ofec econòmic que viu Catalunya. Davant d'això va reconèixer que "el nostre camí està ple d'incerteses però són millor les incerteses que les certeses d'un camí que ens porta a la misèria". ERC de l'Ebre va aprofitar per entregar els premis a la Franternitat Republicana.

Tortosa

Ingressen a presó dos homes acusats de robar a dos comerços amb encastament de vehicles

15-04-2013 14:03

Els dos hómens que els Mossos d'Esquadra van detindre dimecres a la matinada per robar a dos establiments de Tortosa amb l'encastament de vehicles han ingressat a presó. Sembla que també van intentar-ho, de la mateixa manera, a dos locals més, un d'Aldover i un de l'EMD de Jesús.

Ribera d'Ebre

El ple de Rasquera aprova la moció per demanar la legalització del cultiu de cànnabis sense els regidors de CiU

15-04-2013 13:49

L'equip de govern de Rasquera va aprovar divendres la moció per demanar al Parlament de Catalunya una "legislació clara" respecte a la legalització del cultiu de cànnabis per autoconsum. Al ple no hi van assistir els tres regidors de Convergència i Unió, a l'oposició, que en una nota van qualificar de "profunda incoherència" les intencions de l'equip de govern de proposar un canvi de legislació perquè Rasquera pugue acollir una plantació de marihuana.

Terres de l'Ebre

Chacón defensa a Tortosa el federalisme com "la forma d'estat més extensa al món"

13-04-2013 10:50

El PSC de Tortosa ha celebrat l'acte commemoratiu del Dia de la República que ha comptat amb la conferència de la diputada al Congrés i exministra, Carme Chacón, "Les múltiples crisis i reformes necessàries", i amb el lliurament del primer guardó Marcel·lí Domingo a Ramon Segarra i Victòria Campos pel seu compromís amb la defensa de la llibertat, la democràcia, la justícia social i els drets dels més dèbils. L'acte es va fer a la seu del PSC perquè el partit no va obtenir el permís de l'Ajuntament per fer-lo a la biblioteca Marcel·lí Domingo, per la qual cosa els socialistes denuncien un cop més "la censura" del govern de Ferran Bel.

Terres de l'Ebre

Arrenca el Consell per a la Transició Nacional, amb una primera reunió sense el canareu Germà Bel

11-04-2013 22:30

El Consell Assessor per a la Transició Nacional ha quedat constituït amb la intenció de preparar entre 15 i 20 informes durant el 2013 i tenir llest el de la consulta abans de l'estiu. L'objectiu és elaborar material i donar arguments suficients per al debat entre els favorables i els detractors de l'estat propi. L'economista canareu Germà Bel és un dels 14 membres del consell, tot i que per la seva activitat docent i de recerca als Estats Units no ha assistit a la primera reunió.

Terres de l'Ebre

ICV de l'Ebre vol que l'Assemblea Nacional del partit es pronunciï a favor d'un calendari per a la vegueria

11-04-2013 11:06

La intercomarcal ebrenca esmena la ponència política de la formació en favor d'un major "reequilibri territorial" i presentarà un mínim de quatre resolucions a l'Assemblea Nacional, una de les quals reclama un calendari per executar la vegueria de l'Ebre al marge del procés pel dret a decidir i els problemes econòmics i legals per desplegar el model veguerial català

Terres de l'Ebre

Les JSC demanen als ajuntaments de Tortosa, Alcanar i Ulldecona que pengin la bandera republicana el 14 dabril

10-04-2013 18:46

Han entrat una instància als ajuntaments perquè diumenge es pengi la bandera de la II República al costat de la senyera. Reclamen a la ciutadania que surti al carrer per demanar la fi de la Monarquia

Tortosa

L'externacionalització de l'enllumenat i els acomiadaments de Catalunya Ràdio, punts calents del ple de Tortosa

09-04-2013 19:38

La sessió plenària ordinària d'abril de l'Ajuntament de Tortosa es va allargar durant més de dues hores. Entre els punts més polèmics, el de l'inici del procés d'externacionalització del servei d'enllumenat públic i serveis, que es va aprovar amb el suport de tots els regidors i l'abstenció d'ICV, ERC i PSC.

Terres de l'Ebre

El govern limitarà els sous dels alcaldes i obre la porta a que els consells comarcals ebrencs tinguin una junta de govern

08-04-2013 18:37

La nova reforma local que prepara el govern, a més a més de reduir mil càrrecs remunerats, limitarà els sous dels alcaldes, tret del de Barcelona, segons ha explicat la vicepresidenta Joana Ortega en una conferència al Fòrum Europa-Tribuna Catalunya. Ortega, però ha anunciat que els consells comarcals amb més de deu municipis podran tenir, a més a més del consell d'alcaldes, una junta de govern, com li havien reclamat els presidents comarcals de l'Ebre en conèixer que la llei suprimirà els plens comarcals.

Terres de l'Ebre

El PSC denuncia que 13 persones han perdut la feina cada dia durant els 100 primers dies del segon govern Mas

08-04-2013 17:18

Els socialistes consideren que aquest primer tram de legislatura ha resultat "demolidor" per a l'Ebre han exigit avui al govern de CiU al territori que es posi a treballar per fer front a les alarmants xifres d'atur que colpegen el territori, ja que 1.345 persones de les Terres de l'Ebre han perdut la seva feina durant els primers 100 primers dies de govern de CiU

Terres de l'Ebre

ICV també considera que l'ajornament de la vegueria de l'Ebre és una involució

04-04-2013 22:20

ICV de les Terres de l'Ebre no entén que Esquerra accepti l'ajornament sense data, per part del govern de CiU, de la vegueria ebrenca, per la dificultat de forçar a Madrid els canvis legals que haurien de permetre desplegar les set vegueries que preveu l'Estatut. Els ecosocialistes anuncien que portaran la qüestió al Congrés dels Diputats.

Terres de l'Ebre

Junqueras protagonitzarà l'acte principal d'ERC a l'Ebre en commemoració de la República

03-04-2013 22:40

El president del partit oferirà el 12 d'abril a La Sénia una conferència amb el títol Cap a la República Catalana, i després es farà un sopar a en què s'entregaran els premis a la Fraternitat Republicana, de reconeixement a entitats o persones pels seus valors republicans

Tortosa

Carme Chacón i José Montilla, invitats dels socialistes tortosins a la Primavera Cultural

03-04-2013 21:18

El cicle ha començat aquest dimecres 3 d'abril, amb la presentació del llibre 'El Joc de Sade', la quarta obra de l'autor ebrenc Miquel Esteve, en col·laboració amb la llibreria La 2 de Viladrich.

La Ràpita

Els dos regidors del PP a la Ràpita abandonen el partit

29-03-2013 14:31

Pedro Hernández i Jesús Escudero asseguren que no han rebut una explicació clara sobre "els lamentables i escandalosos" afers en què es veu implicat el Partit Popular

Terres de l'Ebre

El PSC de Tortosa aprova una resolució per la vegueria i contra la intenció del govern d'ajornar-la "sine die"

28-03-2013 17:13

Els socialistes tortosins denuncien que la intenció de l'executiu de canviar només el nom de les diputacions per vegueries i no negociar a Madrid els canvis legals necessaris per desplegar la vegueria de l'Ebre és una involució envers "una voluntat política expressada pel poble de Catalunya i que recull una de les reivindicacions compartides transversalment durant la llarga nit de la dictadura franquista".

Montsià

L'estat espanyol denuncia Alcanar per haver-se declarat territori català lliure i sobirà

27-03-2013 11:43

L'Estat vol portar als tribunals l'Ajuntament d'Alcanar (Montsià) per haver-se declarat ''territori català, lliure i sobirà'', una moció conjunta d'ERC i CiU que es va aprovar el 6 de novembre passat amb els vots a favor d'aquests dos partits i en contra, del PSC i el PP. A banda, la moció també demana al Parlament de Catalunya que assumeixi la plena sobirania de la nació catalana amb la constitució d'un estat català lliure, independent, democràtic i social. L'Estat ha presentat un recurs contenciós administratiu argumentant que la moció és ''nul·la de ple dret perquè l'Ajuntament no té competència per dictar-la'' i considera que és contrària al principi de neutralitat.

Terres de l'Ebre

L'economista canareu Germà Bel formarà part del Consell de Transició Nacional

27-03-2013 11:42

El prestigiós catedràtic d'Economia per la UB és un dels 13 noms que el govern ja ha escollit per integrar l'organisme, que es constituirà després de Setmana Santa.

Terres de l'Ebre

El govern canviarà el nom de les diputacions per vegueries, però ajornarà la de l'Ebre

26-03-2013 23:12

Com era previsible, la llei de governs locals que aprovarà el govern en les properes setmanes aprofitarà per convertir les quatre diputacions actuals en vegueries, però no es tocarà la planta territorial per no haver de crear nous ens en plena crisi i sobretot perquè l'executiu no creu que Madrid s'avingués ara a modificar les lleis estatals que impossibiliten desplegar la vegueria de l'Ebre i les altres sis previstes per l'Estatut

Terres de l'Ebre

ERC i ara també el PSC avalen la fusió de consorcis de residus

22-03-2013 18:35

Les negociacions entre els quatre consells comarcals de les Terres de l'Ebre i el del Priorat per convertir els actuals tres consorcis de residus en un macroens ambiental continuen, ara amb l'aval polític d'ERC, que a més a més del Code hi sumaria l'Idece, i també del PSC, si bé la posició socialista expressada aquest divendres només es refereix, de moment, a la fusió entre el Baix Ebre i el Montsià.

Ribera d'Ebre

Els regidors de l'Ajuntament de Flix es tanquen al consistori i inicien una vaga de fam

20-03-2013 02:32

Els regidors de l'Ajuntament de Flix s'han tancat aquest dimarts a la tarda a les dependències municipals i han iniciat una vaga de fam fins que acabin les negociacions de l'ERO d'Ercros a Madrid, segurament el proper dijous o divendres. La tancada es produeix just després que els 11 regidors del consistori flixanco hagin donat sang també en motiu de protesta pels acomiadaments. L'alcalde, Marc Mur, ha defensat aquesta nova protesta impulsada pel consistori i ha assegurat que "només per una persona ho haguéssim fet". El batlle ha dit que, amb el tancament al consistori, els regidors volen solidaritzar-se amb els treballadors d'Ercros, en vaga indefinida des del diumenge a la nit.

Terres de l'Ebre

L'ANC crida a la mobilització i Forcadell ja entreveu la "llibertat"

18-03-2013 10:28

L'ANC tanca la seva segona assemblea general cridant a la mobilització ciutadana i amb el desig que ben aviat Catalunya esdevindrà un nou estat independent. L'Assemblea i Òmnium han anunciat l'organització d'una cadena humana independentista, de nord a sud del país, per al proper Onze de Setembre.

Terres de l'Ebre

La CUP reivindica el seu origen municipalista a Tortosa

18-03-2013 10:26

Més d'un centenar de persones van omplir el Centre Cívic de Ferreries en la presentació en societat de la nova assemblea local de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) a Tortosa, una de les quatre que s'han constituït oficialment al conjunt de les Terres de l'Ebre les darreres setmanes.

Terres de l'Ebre

Paladella demana a Navarro que resolgui la polèmica de les actes del PSC de l'Ebre

14-03-2013 19:07 2 comentaris

L'exdiputat Joaquim Paladella, enfrontat a la primera secretària del PSC a l'Ebre Núria Ventura, s'hi ha volgut manifestar per primer cop públicament i en una carta que aquest divendres publica el setmanari L'Ebre reitera que les agrupacions de la Terra Alta que li donen suport han demanat al primer secretari nacional Pere Navarro "que aclareixi la falsificació de l'acta de la reunió del Consell de Federació de data 10 d'octubre del 2013, fet que s'hauria produït per beneficiar a Núria Ventura en les seves aspiracions de ser candidata a les eleccions".