Dissabte, 11 de maig de 2013 | 10:00
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

 L’ocupació exigeix un gran pacte d’estat

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
marta-llorens90x90
 L’ocupació exigeix un gran pacte d’estat
 Marta Llorens
08/05/2013 10:53
Aquest matí el president del govern espanyol compareix al ple del Congrés per explicar les mesures que adoptarà per aturar la destrucció de llocs de treball. Fins ara, als més de sis milions d’aturats a Espanya –900.000 persones a Catalunya- no els ha ofert cap mesura eficaç i s’ha limitat a demanar que tinguin paciència. És una absoluta presa de pèl que demostra no només una escassa sensibilitat, sinó també un allunyament preocupant de la realitat que vivim.

Per aquest motiu, des de CiU no ens cansarem de demanar un pacte d’estat per l’ocupació. I així avui ho reiterarà Duran i Lleida en la seva intervenció. El demanem des de l’any 2008 quan la crisi econòmica encara no havia esclatat però ja s’intuïa, i naturalment ho seguim reivindicant avui. Calen mesures globals per a un problema global i cal l’esforç per part de tothom per resoldre  una problemàtica que afecta tothom. És l’hora dels estadistes, dels que posen els interessos de la societat per damunt dels interessos partidistes i dels que són capaços d’afrontar les situacions d’emergència des d’una perspectiva global. A Espanya fa temps que no hi ha estadistes i si un excés de polítics curts de mires que treballen pels interessos propis sense adonar-se que no és moment de tacticismes partidistes sinó de lluitar pel bé comú.
 
La crisi exigeix un pacte d’estat, almenys entre les forces polítiques centrals al Parlament espanyol. Si no es així no ens en sortirem. Malauradament sembla  molt difícil que el PP i PSOE, s’avinguin a fer a un pacte d’estat i mentrestant el més calent és a l’aigüera. Només ataquen el contrari per tal de desgastar-lo sense adonar-se que qui pateix el desgast és la societat. Ho va fer el PP quan governava el PSOE i ho fa ara el PSOE quan governa el PP. 
 
Ara fa falta deixi d’amagar-se i que Rajoy governi. Per començar, hauria de cridar a la resta de formacions per avançar en aquest pacte necessari. No és hora de demanar paciència, sinó  d’exhibir coratge per prendre les necessàries per generar ocupació. De paciència, ja n’hem tingut hagut massa i d’autèntic govern ben poc. Ja és hora de revertir la situació. 

Marta Llorens, vicepresidenta portaveu d’Unió Democràtica i portaveu adjunta de CiU al Parlament.
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1