Dimecres, 15 de maig de 2013 | 09:59
Vostè es troba a: Inici > Economia >

El conseller Vila admet que Repsol va contaminar amb un abocament de 6.000 tones un aqüífer a Tarragona

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
 ECONOMIA
El conseller Vila admet que Repsol va contaminar amb un abocament de 6.000 tones un aqüífer a Tarragona
Economia 15/05/2013 09:17
9brufau
 Un abocament de Repsol ocorregut a la fi d'octubre en la refineria de La Pobla de Mafumet (Tarragonès) va afectar a aqüífers i aigües subterrànies associades, on s'han detectat compostos de benzeno, segons va reconèixer aquest dimarts la Generalitat en el Parlament.
El conseller Vila, a preguntes del PSC i ICV  en el Parlament, va explicar que, a causa de l'incident, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha incoat un expedient a Repsol per una presumpta infracció molt greu. Això podria comportar una sanció administrativa a la petroliera d'entre 500.000 i un milió d'euros, segons contempla la llei d'aigües. A més, la Generalitat manté obert un altre expedient a l'empresa per responsabilitat mediambiental i la fiscalia de Tarragona també està investigant l'abocament.
 
L'incident, que es va produir en esquerdar-se un conducte per oxidació, va ser notificat per Repsol a la Generalitat el 31 d'octubre de 2012. El 5 de novembre el cap de Qualitat i Medi ambient de la refineria de Repsol a Tarragona va comunicar a l'Executiu català "la producció d'un incident puntual i l'inici de treballs per restaurar el mig afectat". L'ACA ha realitzat des de llavors diverses inspeccions en el riu Francolí i pous de la zona. "Repsol garanteix la qualitat de l'aigua als payeses mitjançant el subministrament alternatiu a través de l'empresa Aitasa", va explicar el conseller Santi Vila.
 
Per la seva banda, un portaveu de la petroliera assegura que la "nafta lliure" ja està retirada, però en diversos punts de registre els controls encara detecten components de l'abocament d'octubre.el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va elevar a 6.000 tones la quantitat de nafta abocada enfront de les 4.500 en què l'empresa va estimar al principi el vessi. La nafta és un compost molt volàtil i inflamable d'hidrocarburs obtingut a través del processament del petroli cru.
 
 
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1