Dijous, 16 de maig de 2013 | 09:59
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

 CAP TREBALLADOR SENSE CONVENI 

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
CARNERO 1
 CAP TREBALLADOR SENSE CONVENI
 
 Matías Carnero
11/05/2013 09:29
 Desgraciadament, aquesta estranya paraula començarà a sonar amb molta força durant les pròximes setmanes. Darrera s’amaga una de les més greus conseqüències de la reforma laboral que el PP va imposar teòricament per crear ocupació i que més d’un any després s’ha comprovat que tan sols ha servit per enviar milers de treballadors i treballadores a la desesperació de les llistes de l’atur. 
 
El terme ultraactivitat significa, a les clares, que quan un conveni esgota el seu període de vigència, es continua aplicant fins que no s’acordi un altre conveni que el substitueixi. Això és precisament el que s’ha carregat la reforma laboral del Govern central. El que vol dir que si després d’un temps de negociació no hi ha nou conveni, s’aplica l’Estatut del Treballadors, que en termes salarials significa passar a cobrar el salari mínim interprofessional, és a dir: 645 euros. 
 
Aquesta va ser una de les principals victòries de la patronal en l’aprovació per decret de la reforma laboral. Una aspiració històricament anhelada per la patronal més rància i carrinclona i que a partir del 7 de juliol d’enguany es materialitzarà en més de 150 convenis que estan bloquejats de forma irresponsable per unes organitzacions empresarials que, lluny de buscar un acord raonable, esperen el rèdit que rebran d’un marc legal que els regala la ultraactivitat però també el conflicte social.
 
Perquè això és el que passarà. El nivell de conflictivitat a les empreses creixerà exponencialment i no tindrà aturador fins que no trobem una solució que permeti preservar el dret a la negociació col•lectiva sense l’espasa de Damocles damunt dels caps dels treballadors i les treballadores. Per això, la UGT de Catalunya i CCOO de Catalunya hem convocat una jornada de lluita pel dia 23 de Maig. Una jornada de mobilització general en què els principals sectors afectats faran vaga, però tots els treballadors i les treballadores de Catalunya estem convocats a manifestar-nos contra l’eliminació d’una garantía que ha suposat un atac frontal al dret a la Negociació Col•lectiva. 
 
 
Matías Carnero
Secretari General Adjunt de la UGT de Catalunya
 
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1