Divendres, 17 de maig de 2013 | 09:57
Vostè es troba a: Inici > Economia >

 Dotze delegats de CC.OO. en Seat s'integren a Usoc

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
 ECONOMIA
 Dotze delegats de CC.OO. en Seat s'integren a Usoc
Economia 16/05/2013 07:33
ANTONIA GIL
   Dotze delegats de la secció sindical de CC.OO. en el comitè intercentros de Seat han creat el Sindicat de Treballadors de Seat (STS) i s'han integrat a Usoc, convertint-se en la segona organització amb més representació en la companyia, per darrere d'UGT, que té la majoria absoluta amb 41 delegats.
   El secretari general de STS-Usoc i membre del comitè d'empresa, Manolo Gálvez, ha explicat aquest dimecres en roda de premsa que la decisió d'aquests dotze delegats es deu a la "falta d'autonomia" de la secció sindical de CC.OO. a l'hora de negociar a causa de les pressions de l'adreça. 

   Així, CC.OO. queda amb onze delegats en el comitè intercentros, igualat amb CGT, que, no obstant això, ho supera en la planta de Martorell --el centre més important del grup--, on UGT té 22 representants, STS-Usoc set, CGT sis i CC.OO. quatre. 
 
   "L'adreça de CC.OO. ha creat una gestora perquè els afiliats del sindicat en Seat no puguin votar als seus representants", ha manifestat Gálvez, que ha argumentat que el sindicat ha intentat apartar i afeblir al sector crític amb les seves decisions i el seu model d'organització. 
 
   Ha afegit que Seat està en un moment molt important per al seu futur a causa de la possible assignació d'un nou model en els propers mesos, per la qual cosa ha considerat que "no es pot perdre el temps en baralles internes de sindicats". 
 
   Gálvez ha subratllat que no es tracta de transfuguisme, argumentant que ha estat la majoria de la secció sindical de CC.OO. que ha decidit formar una altra secció sindical independent "perquè als afiliats no se'ls permet votar als seus representants". 
 
   Segons ell, el malestar en CC.OO. dins de Seat s'ha intensificat des de l'últim congrés de CC.OO. de Catalunya, encara que fa quatre anys que dura, i ha assegurat que es tracta d'un "cas de persecució sindical" contra el sector crític amb l'adreça. 
 
Model de Nissan
 
   El secretari general de la Federació Estatal d'Indústria d'ÚS, Pedro Ayllón, ha celebrat l'adhesió d'aquests dotze delegats a Usoc perquè d'aquesta forma el sindicat té representació en les dues principals empreses de Catalunya, ja que ja té representació en Nissan, on és la força majoritària del comitè d'empresa.
 
   Ayllón ha admès que l'objectiu d'Usoc és créixer en Seat, i seguir sent segona força i, si pot ser, amb més diferència, i ha argumentat que té "el model idoni de sindicalisme per a una multinacional, sigui japonesa o alemanya". 
 
   Per la seva banda, la secretària general d'Usoc, Antònia Gil, ha destacat que el model del sindicat és el respecte de les seccions sindicals i el convenciment que "els treballadors dins de les empreses són els que han de prendre les decisions".
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1