Divendres, 17 de maig de 2013 | 10:06
Vostè es troba a: Inici > Política >

 El Govern prorroga els pressupostos adaptats a un dèficit de l'1,2%

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
 POLÍTICA
 El Govern prorroga els pressupostos adaptats a un dèficit de l'1,2%
Política 14/05/2013 14:44
El Govern de la Generalitat ha aprovat el decret de pròrroga dels pressupostos pendents de l'any 2013 i els adapta a l'objectiu inicial de dèficit previst per a les comunitats autònomes de l'1,2%, amb el que manté la seva promesa de no presentar uns comptes fins que l'Executiu central no present a Catalunya la xifra final flexibilitzada que ha promesa.
 
La pròrroga adaptada a l'objectiu de l'1,2% suposa un major marge per la Generalitat però també un "tremend" ajust perquè "aquesta fotografia suposa una situació molt delicada". A efectes pràctics, Homs ha explicat que "s'àmplia el marge de disponibilitat dels departaments" i, "encara que amb caràcter limitat, es podran començar a donar línies de subvencions". L'Executiu ha explicat que "pressupost i tresoreria no van lligats", de manera que encara que es puguin convocar algunes subvencions, pagar és una altra cosa. Pagar a proveïdors depèn de la gestió de la tresoreria i "no anem molt bé" en aquest àmbit, ha matisat.

Homs no ha volgut dir  sobre que xifra de dèficit que Catalunya estaria disposada a assumir a la llum de les veus del Govern central i del PP que estimen innegociable arribar al 2%. Prudent i sense voler entrar en especulacions, el portaveu ha evidenciat que "aquests dies s'han dit moltes coses", però ha assegurat que "no hi ha gens tancat i és al final quan farem un judici de com queda tot". En qualsevol cas, ha reiterat que l'1,2% "no és assumible i en aquest context no hauria pressuposats".
 
 
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1