Divendres, 17 de maig de 2013 | 09:48
Vostè es troba a: Inici > Economia >

 L'expresident de Caja Madrid haurà d'abonar una fiança de 2,5 milions per sortir de presó

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
 ECONOMIA
 L'expresident de Caja Madrid haurà d'abonar una fiança de 2,5 milions per sortir de presó
Economia 17/05/2013 07:23
Miguel Blesa
 El titular del Jutjat d'Instrucció número 9 de Madrid, Elpidio José Silva, ha decretat l'ingrés a la presó provisional, eludible amb fiança de 2,5 milions d'euros, de l'expresident de Caja Madrid Miguel Blesa per la compra del City National Bank de Florida en apreciar risc de fugida.
 Aquest negoci podria haver implicat pèrdues superiors als 500 milions d'euros, segons han informat fonts jurídiques. Aquesta investigació es refereix a una operació anterior a la fusió de Caja Madrid en Bankia. El jutge imputa a Miguel Blesa els delictes d'apropiació indeguda, administració deslleial, falsedat en document públic i delicte societari per la compra del CNBF. La presó de Soto del Real espera a Blesa.
 
El magistrat també ha ordenat la retirada del passaport de Blesa tal com va sol·licitar el sindicat Mans Netes, que va ampliar la seva denúncia sobre el crèdit de 26,6 milions d'euros concedit a Gerardo Díaz Ferrán perquè s'investigués també la milionària operació duta a terme a l'estranger.
 
El jutge Silva ha adoptat sengles mesures cautelars després d'haver interrogat d'urgència al màxim responsable de la caixa madrilenya per l'adquisició a l'abril de 2008 del 83% del que fos el sisè major banc privat de l'estat de Florida per un import de 927 milions de dòlars. Caja Madrid es va fer amb la totalitat de l'entitat nord-americana en el 2010 aportant altres 190 milions de dòlars.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1