Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
Editorial Divendres, 17 de Maig de 2013
Política
21:32
16/05/2013
Independència
Requejo: "Si som més del 55% a favor de l’Estat propi, això és imparable"
El catedràtic de Ciència Política presenta amb Marta Rovira l’estudi ‘Les institucions polítiques De la Catalunya independent’
Nerea Rodríguez
El catedràtic de Ciència Política de la universitat Pompeu Fabra i membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional, Ferran Requejo, ha assegurat avui que “si tenim una majoria reforçada de més del 55% a favor de l’Estat propi, això és imparable”.

Requejo ho ha dit en la presentació de l’estudi “Les institucions polítiques de la Catalunya independent”, en una conversa amb la secretària general d’ERC, Marta Rovira, a la Fundació Josep Irla -vinculada als republicans- i moderats pel periodista i analista polític Ferran Espada. El document és un esbós de com podrien ser les institucions del futur Estat català.

Tant Requejo com Rovira han coincidit en la importància de dues coses: augmentar i consolidar una massa crítica a favor de la independència i internacionalitzar el procés. En aquest sentit, el catedràtic de la UPF ha assegurat que “la independència no és només cosa dels catalans, cal internacionalitzar-la” i ha demanat trucar a la porta de Nacions Unides i dels Estats Units perquè coneguin aquesta causa i sumar suports: "Si això falla, si ens quedem sols, ho tindrem molt difícil", ha etzibat.

"La Generalitat només és una gran gestoria"

A més, ha advertit que “en l’actual marc constitucional, la Generalitat no té competències exclusives en res. No pot fer polítiques de cap tipus”, i s’ha queixat “tenim només una gran gestoria”. En aquest sentit, ha manifestat que “tenim un marc constitucional hostil i ens oposem a una cultura política basada en la imposició”. Per tot això, ha reclamat que “la força de la ciutadania ha d’anar acompanyada del lideratge de les institucions”.

Requejo també ha advertit que “la consulta no serà possible sense un regulador electoral català” i ha conclòs la seva exposició afirmant que “el conflicte amb l'Estat espanyol és d'arrel democràtica i el superarem amb més democràcia”
Sense títol
Marta Rovira, Ferran Espada i Ferran Requejo - @elopezdomenech
(8 en total)
Opini sobre la notícia que acaba de llegir.
Comentaris
Informaciówww.elsingulardigital.cat es reserva el dret a no publicar aquelles aportacions que siguin contraries o atemptin contra la Llei, la moral, la dignitat, la bona fe o l'ordre públic, o que infringeixin drets de propietat intel·lectual o industrial. www.elsingulardigital.cat tampoc assumeix cap responsabilitat derivada de l'enllaç a altres webs de tercers, ni dels seus continguts, que es pugui accedir a través del nostre portal.
baix llobregat
18/05/2013 00:27
Ya está enchufado en el rollo el Requejo que és lo que quería!!! Para ser una gestoria mueve 30 mil millones de euros de presupuesto!!!! No te lo crees ni de coña que seais el 55%!!! Seguís siendo 4 gatos, eso sí, ruidosos de cojones!!!
Jordi Romaguera
17/05/2013 20:09
Estem d´acord. De fet, són les lleis que ja sabíem sobre els referèndums. Han de ser el 55 % a favor del SÍ, i votar almenys el 51 % dels possibles votants. Ara bé, la pregunta és com hi arribem al 60 %, -per no estar patint-, del SÍ. Crec que el 51 % sí que anirà a votar. Gràcies Sr. Reuqejo Jordi Romaguera L´Hospitalet de Llobregat
Enric
17/05/2013 11:55
No entenc això del 55%. I per què no el 51%? Des de quan el 49% és més que el 51%? País d'imbècils acomplexats, aquest.
Pere
17/05/2013 11:48
Als que critiquen la DUI per ser unilateral, penseu que és la rèplica a la supressió a la força i unilateral pels borbons de la sobirania de les Corts Catalanes anterior a 1714, que era resultat d'un pacte entre el rei i les mateixes corts (pactisme) i per tant no es podia trencar unilateralment. Amb la DUI es recupera la sobirania que ja teníem i que no s'ns podia treure (Tractat d'Utrecht de 1713, article 13)
sobirà
17/05/2013 09:53
La Generalitat ara és una gestoria que administra misèria. No volem viure en una regió perifèrica i pobra d'Espanya, volem viure en un nou Estat ric i veritablement democràtic.
Jordi Cortacans
17/05/2013 00:37
Gràcies per treballar per Catalunya Sr Requejo,gent com vostè i com d'altres, potser no tan coneguts, fan que conservem la il·lusió i la esperança.Resistirem Sr Requjo,resistirem
Pere Salvi
17/05/2013 00:35
Dons som-hi. El mes aviat possible. Ja ens començem a cansar de tanta amenaça dictatorial
Paula
16/05/2013 22:28
Gràcies, sr. Requejo!. Una de les nostres grans alegries és constatar que gent de gran talla cívica i intel.lectual lidera el procés! Volem fer un país del qual puguem sentir-nos orgullosos! Treballem sense treva, cadascú des del seu lloc.
S'està parlant...
consulta
Enquesta
Estàs d'acord amb la imposició de l'escola en castellà, com diu Wert?
Estàs d'acord amb la imposició de l'escola en castellà, com diu Wert?
98 %
1 %
0 %
246 vots
Segueix-nos
Vols rebre el Singular?
© ElSingularDigital.cat S.L. 2012
desenvolupament bab software | diseny gràfic l'eixida