Dilluns, 20 de maig de 2013 | 10:00
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

 Cal una distribució equilibrada i asimètrica del dèficit

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Eva parera cara (peq.)
 Cal una distribució equilibrada i asimètrica del dèficit
 Eva Parera
17/05/2013 11:19
Ahir vam conèixer la notícia, per boca del Comisari d'Afers Econòmics, Olli Rehn, que les autoritats econòmiques han acordat aprovar un nou termini de dos anys més perquè Espanya compleixi amb els objectius compromesos de reducció del dèficit públic.
 
Davant de la importància d’aquesta notícia, dimarts vinent, en la sessió de control a govern en el ple del Senat, preguntarem al ministre d'Hisenda quina és exactament la voluntat del govern del PP a l’hora de traslladar aquesta ampliació del sostre del dèficit a les diferents comunitats autònomes.
 
Per a Catalunya, aquesta és una decisió d’un calat no només econòmic molt important, sinó també de polítiques socials, ja que amb un objectiu de dèficit del 2% els ajustaments en el pressupost seran molt inferiors als que el govern espanyol ens imposa actualment. No totes les comunitats autònomes han fet el mateix esforç fiscal i no totes contribueixen de la mateixa manera a la hisenda pública.
 
Serà bo de veure com transcorre la reunió que Rajoy té prevista per a aquest dilluns amb els barons del PP, els quals, lluny de fer cas al president Rajoy i de no fer declaracions pujades de to, s’han dedicat a llançar estirabots contra Catalunya i contra el seu govern.
 
Ningú no ens pot donar lliçons de solidaritat ni de contribució a l’economia espanyola, i tothom hauria d’entendre que si la locomotora econòmica d’Espanya, que és Catalunya, no se’n surt, la resta seguirà condemnada a la paràlisi i l’empobriment progressiu. És una lliçó de mecànica elemental: si el motor no funciona ja es poden posar tants guarniments com es vulgui a la resta del vehicle. La realitat és que no es mourà de lloc.
 
Només sentim del president Rajoy crides continuades al diàleg i al treball conjunt, però la realitat és que a l’hora de la veritat, ni escolten, ni dialoguen, ni consensuen, ni pacten .... En definitiva, prefereixen governar en soledat i amb l’oposició de tothom, grups polítics i ciutadans.
 
Aquest seria un bon moment per demostrar que són conscients de la situació crítica en què es troba el país, que efectivament volen diàleg i consens, i que valoren com es mereix l'esforç que està fent Catalunya des que CiU és al govern.
 
Eva Parera, membre del comitè de govern d’Unió i portaveu adjunta de CiU al Senat
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1