Dilluns, 20 de maig de 2013 | 09:47
Vostè es troba a: Inici > Política >

 El PSOE demanarà al Govern detalls sobre les retallades que faran falta per les noves previsions econòmiques

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
 POLÍTICA
 El PSOE demanarà al Govern detalls sobre les retallades que faran falta per les noves previsions econòmiques
Política 19/05/2013 12:33
Rubalcaba
 El PSOE aprofitarà la sessió de control al Govern en el Ple del Congrés del proper dimecres per demanar detalls sobre les retallades als Pressupostos de 2013 que seran necessaris per quadrar els comptes davant les previsions macroeconòmiques revisades que es van fer públiques el passat 26 d'abril.
  En una interpel·lació a l'Executiu, el PSOE reclamarà explicacions sobre la política econòmic del Govern que es derivarà de l'actualització del Programa Nacional de Reformes i del Programa d'Estabilitat, que retarda fins a 2016 l'objectiu de situar el dèficit per sota del 3% i que preveu que la legislatura acabi amb una dada d'atur del 25,8%.
 
   Però a més aprofitarà per preguntar d'on sortiran els 3.000 milions d'euros que cal retallar aquest exercici dels Pressupostos per aconseguir el 6,3% de dèficit que finalment autoritzarà Brussel·les, tant en les partides de despesa que es retallaran com en els ingressos que s'incrementaran.
 
   Perquè, segons el parer dels socialistes, la revisió del quadre macroeconòmic suposa la "confirmació" que serà necessari aprovar un nou pressupost, però també posa en relleu el "fracàs de la política econòmica" del Govern, basada "en l'austeritat com a únic objectiu".
 
NO HI HA LLUM AL FINAL DEL TÚNEL
 
   A més, és d'esperar que durant la interpel·lació el PSOE retregui al Govern la seva decisió de "no rectificar la seva política econòmica" malgrat el "panorama desolador" que dibuixen les previsions, alhora que "reclama als ciutadans armar-se de paciència davant una situació d'emergència".
 
   "(El Programa d'Estabilitat) és el reconeixement més indiscutible del fracàs de la política econòmica, que el Govern no pot fer gens per canviar aquesta realitat. És a dir, que no hi ha llum al final del túnel", lamenten els socialistes.
 
   Per això, defensaran una setmana més la necessitat de canviar l'epicentre de les decisions de l'Executiu i centrar-se en el creixement. "Només quan entenguem la necessitat de créixer podrem evitar el cercle viciós de bancs febles, comptes públics descontroladas i recessió que estan alimentant-se mútuament i impedeixen reactivar l'economia per combatre la desocupació", defensa el principal grup de l'oposició.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1