Dilluns, 20 de maig de 2013 | 09:59
Vostè es troba a: Inici > Economia >

 Unes 300 persones es manifesten a Pamplona contra l'ERO d'Acciona

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
 ECONOMIA
 Unes 300 persones es manifesten a Pamplona contra l'ERO d'Acciona
Economia 18/05/2013 19:49
ERE ACCIONA
Unes 300 persones s'han manifestat aquest dissabte pels carrers de Pamplona per mostrar el seu rebutjat a l'ERO presentat per Acciona Energia, que planteja 139 acomiadaments, 75 en els centres situats a Navarra.
   Els assistents a la marxa, convocada pels comitès d'Acciona Energia en la Comunitat foral, han partit a les 18 hores de l'antiga estació d'autobusos després de la pancarta 'Contra l'ERO amb energia' i han recorregut diversos carrers del centre de la capital navarresa per concloure a la plaça de l'Ajuntament.

   Durant la manifestació, els assistents han portat cartells com a 'Renovables d'usar i tirar', 'SOS Renovables', o 'Acciona Re-acciona' i han corejat crits com a 'Renovables sí, desocupació no' o 'Ministre Soria, baixa de la sínia'.
 
   Abans de l'inici de la marxa, la delegada d'ELA en el comitè Iraia Lizarbe ha mostrat el seu rebuig a l'ERE presentat per Acciona, una empresa, segons ha destacat, "amb beneficis". "La plantilla tenim clar que no hi ha cap motiu per executar aquest ERO", ha assegurat.
 
   Quant a la reducció de 175 a 139 acomiadaments proposada per la companyia, Lizarbe ha assenyalat que "es tracta d'un nombre que l'empresa unilateralment ha baixat com en qualsevol negociació". Segons la delegada, "l'empresa s'ha posat bastant dura en la seva decisió unilateral i no està mostrant cap tipus d'interès a entrar a argumentar coses lògiques com s'estan plantejant per part dels treballadors".
 
   Per la seva banda, el delegat d'UGT Arturo Albiol ha assenyalat que "l'únic problema que existeix és que l'empresa vol seguir guanyant exactament el mateix que abans de la reforma energètica i al final la factura la paguem els treballadors".
 
   Segons el parer d'Albiol, sí hi ha "alternativa" a aquest ERO, que passa per "una bona organització i gestió dels recursos, tant tècnics com a humans". "Durant tot aquest període de negociació s'ha manifestat que ho desconeixen totalment. La seva posició és injustificable i insostenible", ha conclòs.
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1