RSS d'elDebat.cat
elDebat.cat
16/05/2013 17:03
Amb un préstec de 300 milions del BEI
Joan Maria Nin i Carlos Guille 680
CaixaBank finança projectes de pimes i midcaps
CaixaBank finançarà empreses amb un préstec de 300 milions d'euros que li ha concedit el Banc Europeu d'Inversions (BEI). Aquest acord va ser rubricat aquest matí per Joan Maria Nin, vicepresident i conseller delegat de CaixaBank, i Carlos Guille, director general adjunt del departament d'Operacions del BEI per a operacions a la UE.

Aquesta línia de crèdit concedida a CaixaBank donarà suport al finançament de projectes d'inversió que es realitzin a qualsevol país de la Unió Europea, per a midcaps (empreses de fins a 3.000 empleats) i per a SMEs (menys de 250 treballadors). La línia està dedicada a finançar projectes d'inversió productiva o circulant de fins a 25 milions d'euros en pimes i fins a 50 milions d'euros d'inversió en midcaps.

Actualment, CaixaBank manté més de 2.000 milions d'euros de finançament a empreses a través del BEI i 590 milions en garanties a empreses per rebre finançament directe del BEI. La darrera línia concedida pel BEI a CaixaBank per finançar pimes va facilitar la realització de projectes per un import d'inversió superior als 600 milions d'euros.

Durant la firma, Joan Maria Nin ha subratllat “el compromís de CaixaBank amb els projectes viables de les empreses que beneficien al conjunt de la societat gràcies a la dinamització de l'activitat econòmica i a la creació de llocs de treball”. A més, el conseller delegat de CaixaBank ha destacat que, en l'actual conjuntura econòmica, “adquireixen una especial importància els esforços compartits i l’exitosa col·laboració amb el Banc Europeu d'Inversions, un soci idoni per reforçar l’accés al finançament per a les pimes”.

Operacions amb el BEI
L’any 2012, CaixaBank va adherir-se al Conveni BEI-Pla Moderna per finançar projectes de pimes ubicades a la Comunitat Autònoma de Navarra i es va instrumentar la línia per a HPO de lloguer a llarg termini a Catalunya: 18 promocions privades amb 765 habitatges construïts a Barcelona, Lleida i Girona.

Sobre el Banc Europeu d’Inversions
L’any 2012, només a Espanya, el Banc Europeu d'Inversions va aportar 2.680 milions d'euros per a noves línies de crèdit destinades a finançar projectes d'inversió d'aquest tipus d'empreses, i va beneficiar a 24.280 projectes.

El Banc Europeu d'Inversions és la institució de finançament a llarg termini de la Unió Europea, els accionistes de la qual són els seus Estats membres. Facilita finançament a llarg termini per projectes d'inversió viables amb la finalitat de contribuir a aconseguir els objectius de la política de la UE.
Imprimeix Enviar a un amic
La TafaneraMenéamedel.ico.usChuzaFacebookIndependènciaCatosferaTwitter
Nou comentari
L'empresa es reserva el dret de no publicar els comentaris que consideri inapropiats, que contiguin insults i/o difamacions, per tal de preservar la imatge de les persones. El sistema guardarà el seu comentari junt a la seva IP (84.88.10.250)
*
*
Has de copiar, en el camp de text, els6 caràcters, del 0 al 9 i de l'A a la F

* Camps obligatoris
 
 
 
CSS vàlid XHTML vàlid Gestor de continguts Creative Commons License
Portada | Política | Societat | Entrevistes | Opinió | A debat | Videos | El lector | TribunaLatina.com | Contactar | Qui som
Red Digital XXI S.L | NIF: B63898712 | Registre mercantil de Barcelona en el llibre nº 90363 diari 944 el dia 19 de Juliol del 2005 assentament 934 | CMS BabSoft
elDebat.cat