Salvador Cot | Actualitzat el 22/05/2013 a les 23:59h

Aznar Campeador

L'entrevista d'Aznar a Antena 3 ha donat el senyal i la contrassenya per iniciar l'última rebel·lió del que diversos autors defineixen com a elits extractives espanyoles. El terme fa referència a l'existència d'un grup, en el vèrtex de la societat, que és capaç de capturar una part de les rendes generals en benefici propi sense crear riquesa, només utilitzant els mecanismes de poder que són capaços de controlar i orientar en el sentit que els interessa.

En realitat, es tracta d'especuladors polítics que, gràcies a la subordinació dels organismes regulatoris i al control de l'estat i de les empreses que depenen de la seva protecció, tenen la possibilitat d'apropiar-se d'una part de la riquesa que genera la societat. Per això creen grans bombolles, com la immobiliària, que generen diners líquids que poden ser extrets i destinats al propi creixement.

Amb diverses variants al llarg del temps, aquest és el mecanisme que ha creat del no-res una ciutat de les dimensions de Madrid. I, d'ençà de la transició, aquest sistema és el que ha aixecat els gratacels a banda i banda del passeig de la Castellana.

Aznar va ser la culminació i el moment de màxima brillantor d'aquesta Espanya de les elits. Ell i ells van tocar el cel, van somniar una Espanya mundial, amb enormes negocis especulatius que recuperarien l'imperi perdut a Sudamèrica. Van menysprear França, Alemanya i Europa i es van enfilar als terrats de les empreses financeres, constructores i de serveis per veure el món. Un món més espanyol que mai.

Ara, assetjats pels mercats financers i controlats des d'Europa, aquest grup ha tocat l'última corneta. I Aznar torna a cavalcar, en una batalla pòstuma. La diferència és que, en aquesta història, és el seu exèrcit i no l'enemic qui ignora que el Cid és ben mort.

COMENTARIS

+1
-0
Les desventures de l'Ásnar
Quirosan, 23/05/2013 a les 20:42
A Catalunya parlem de construir una Dinarmarca i Espanya camina cap a Portugal o l'Argentina. L'elecció és claríssima.
+11
-1
Units
Catalans, 23/05/2013 a les 16:36
CONJUCACIÓ DEL VERB MARXAR :

JO MARXO
TU MARXES
ELL/MARXEN
NOS. MARXEM aixo es el que hem de fer aviat !!!!! 2014
VOS. MARXEU
ELLS/ ES MARXEN
+17
-0
Van contracorrent PP i C's
Anònim, 23/05/2013 a les 14:51
La independència d'una nació no té marxa enrere. La refutació de totes les argumentacions cargolades, intoxicacions i temptatives de fer por, és el fet consumat.

Així que els independentistes haurien d'esforçar-s'hi al màxim, amb la convicció que després que l'hagin aconseguida, caducaran immediatament totes les propagandes en contra.

Es com l'emancipació dels afroamericans, el vot femení, el divorci... Quan els grups interessats pugnaven per guanyar, els titllaven d'esbojerrats, inventaven autèntiques construccions teòriques, filosòfiques i del dret natural en contra, pero quan van tenir força suficient tothom va comprendre que els partidaris de l'esclavatge, de l'exclusió de les dones del dret de vot, etc. deien autèntiques imbecil.licitats i fal.làcies per mantenir l'statu quo, i que mai més no podran tirar enrere la situació.

Així que PP i C's es troben en el costat equivocat de la polèmica. Si els independentistes tenen prou força i ho aconsegueixen, el altres, el que faran en el futur serà justificar el que deien abans per l'ambient i l'època, i mirar de trobar el seu lloc -que lògicament el tenen- en la nova situació.

Però això només serà si els independentistes tenen èxit, que podria ser. O no.
+7
-0
Dolent o nefast ?
Anònim, 23/05/2013 a les 14:23
Dolent o nefast !
+15
-1
Francisco Franco II
Anònim, 23/05/2013 a les 14:10
A part de Cid Campeador, aquest energumen José María Aznar es veu com Caudillo de España II.
+9
-1
és un caradura
Anònim, 23/05/2013 a les 12:11
+4
-31
Sant jordi Pujol
un, 23/05/2013 a les 11:47
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+11
-1
On són
Anònim Aleix, 23/05/2013 a les 11:43
Us recordeu dels milions de dolars un dia el germa Buix prometé a Espanya? on són? a qui s'ha de preguntar?ningú no se'n recorda? Segú que ho sap tothom i jo sóc l'únic que no ho sap.
+5
-26
Sant Jordi i Pujol
un, 23/05/2013 a les 11:42
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+26
-2
Aznar és castellà.
Capità Nemo., 23/05/2013 a les 11:30


Castella = Sèrbia = Rússia.

La mentalitat econòmica castellana es fonamenta en dos pilars molt sòlids: l'espoli de les colònies i la picaresca especulativa. L'Aznar té aquesta mentalitat.

ELS CATALANS NO SOM CASTELLANS.

HEM DE FUGIR DE L'ESTAT CASTELLÀ BEN AVIAT.

INDEPENDÈNCIA O MORT.


+14
-1
MIreu qui parla ara! el del bigoti que enyora a un altre famós amb bigoti
Anònim, 23/05/2013 a les 10:57
L'Aznar, després de les mentides dites i els intents d'enganyar amb elles als directors de diaris amb lo de la matança a Atotxa que va suposar 200 morts, ves a saber quants ferits i unes destrosses milionàries,(tots sabem per què ho van fer els islamismes, ell el primer) no hauria de tornar a sortir al carrer i molt menys intentar donar lliçons, ell que amb el seu govern ha estat el pare de l'economia especulativa que ens ha portat on som, i molta, moltíssima desgràcia, hauria d'haver-se amagat a les clavegueres.
+11
-1
Espanya és un zombi que s'alimenta de mentides y Aznar és un dels espanyols amb el nas més llarg.
Charly Brown, 23/05/2013 a les 10:40
Els seus consellers d'imatge li han dit que s'afeiti el bigoti d'idiota profund que portava.

No és la guerra d'Irak lo més greu, sinó que es van valer de mentides per anar-hi. Al menys Bush ja va avisar que per lluitar contra el poder islamista radical o imperialista es valdria de mentides, i després ho reconix implicitament quane Estats Units reconeix publicament la veritat, però aquests nacionalistes espanyols del PP, ni ara reconeixen les seves mentides sobre armas de destrucció masiva, ni mochiles, ni Tytadine, ni sobre que tots els que dissenteixen d'ells son terroristes o nazis sinó que encara continuen amb el mateix discurs tot per salvar aquest zombi que és Espanya.
+37
-3
La fi s'acosta
Anònim, 23/05/2013 a les 10:10
acceleradament: la casta del "palco" del Bernabeu, fotuda pel fracàs esportiu i menyspreada en públic (Mou i CR7), sense confiar en el mitjatita de Rajoi, ja ha tret el Santcrist Gros vomitant anatemes, mentre altres ja parlen d'afusellar gent i de guerra: fer servir la policia i guàrdia civil. Fi d'etapa.
Mentre, al Parlament Sobirà de Catalunya, les lleis independentistes són aprovades per majories aclaparadores al voltant del 80 %, més de 3/4 parts. Democràcia en majúscula.
Quina legalitat tenen les institucions espanyoles, en especial un Tribunal Prostitucional (abans conegut pel oxímoron de "Santa Inquisició") més caducat que els preus en pessetes?
+34
-2
igual que los otros
Anònim, 23/05/2013 a les 10:02
Aznar no cumpliría nada de lo que promete, igual que los otros, entre otras cosas, porqué no podría, queda muy bonito decir que hay que bajar impuestos, porqué es lo que todo el mundo quiere oir( también lo dijo Rajoy) pero la realidad es que quien manda es Europa (Merkel) por lo tanto otra mentira de las muchas que nos cuentan para distraernos de sus atracos a los fondos públicos(que son de todos).
+33
-2
cortina de fum
tristan, 23/05/2013 a les 09:55
En el fons és molt senzill; surto als mitjans, dic quatre parides i així no es parla ni de sobres ni de casoris pagats per xoriços ni de corrupció... És tan facil distreure l'atenció.

Signat: Aznar & co.
+21
-2
II*IICatDUI
Anònim, 23/05/2013 a les 09:34
Necessitem signatures per demanar l'Estat propi independent.
Catalunya, Nou Estat d'Europa

http://www.change.org/es/peticiones/catalunya-nou-estat-d-europa
+30
-2
Necessitem salva-pàtries
Jordi M, 23/05/2013 a les 08:59
Un post anterior rebutja el que anomena 'salva-pàtries'. Jo hi discrepo. Jo estic favor de salvar la pàtria. La nostra, ja s'entén.
+26
-2
Ansar
Anònim, 23/05/2013 a les 08:24
I com ens feia riure el "she is my friend" amb les seves pallassades...
+21
-2
Asnar beatificat pel feixista Rouco il Varela
Anònim, 23/05/2013 a les 06:28
L'asnarito, tan ridícul com prehistòric, fa riure!!! ara, al demencial rajoy, amagat i cagat, nomes li falta que el chorizo-asnar surti cridant arriba Franco!!!! ara la postura de tòtil dissecat d'aquest asnar de los burros españoles quasibé el fa Sant i el franquista Rouco Varela el beatificarà en vida i el Papa Francisquito com el Franco, callarà davant el feixisme espanyol religiós
+46
-3
Aznar Cabreador
Joan Rebull, 23/05/2013 a les 01:15
Felipe Gonzalez deia que els expresidents eren com un Jarro xinés. Són valuosos però ningú sap on posar-los.
He escoltat a Ernesto Ekaizer al RAC1 i el defineix perfectament com a elit extractiva: "Quína clase d'expresident de govern!? Un lobbysta!? Un tio que en base als contactes que va fer quan era president obre portes a empresses i els cobra comissió... Un expresident 4 mesos després de deixar la Moncloa el nomenen conseller de "News Corporation, fet que li oculta al president del Consell d'Estat per que és incompatible en formar part del mateix... Un oportunista que parlava català en la intimitat quan al pacte del Majestic... Aquest és un expresident de govern?"
La pregunta és qué collons vol ara? Pot ser s'ha adonat que ha perdut influència i que les empreses que han contratat els seus serveis estiguin pensant en prescindir dels seus serveis...
+9
-65
un globo sonda
vicus.-, 23/05/2013 a les 00:45
Aquest comentari ha estat amagat pels lectors. Fes clic per veure el comentari.
+83
-5
Tribunal de la Haya
Anònim, 23/05/2013 a les 00:23
Aquest payaso i el borratxo cocainóman del Bush van assassinar iraquians en massa. Encara avui moren iraquians.

Com a resposta a aquesta guerra inhumana, els islamites responen amb bombes als trens de Madrid.

I ja com a colmo total, s'enriuen dels morts per guanyar unes eleccions.

Per no parlar de la gestió econòmica, per anar a "las provincias" es monten un AVE de Madrid a tot arreu i aeroports per si prefereixen anar en avió. O els milions d'euros que pagaran els nostres fills per armament comprat per Aznar.....

I tot i això, la majoria dels esanyols i els unionistes catalans el votarien.

Independència! avui millor que demà!
+38
-3
Salva pàtries? no gracies!
Anònim, 23/05/2013 a les 00:16
Dons això, salva pàtries no gracies!!!

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

 
Vés a: Mas d'en Gil Coma Vella 2008: la maduresa més fresca

Mas d'en Gil Coma Vella 2008: la maduresa més fresca

Un cupatge de garnatxa peluda, garnatxa negra, carinyena i sirà, que té en l'elegància el principal argument

Vés a: Així és el nou Google Maps

Així és el nou Google Maps

Ja hem pogut provar la nova versió, que encara no inclou totes les funcionalitats

Vés a: Salt extrem

Salt extrem

Es llança daltabaix d'un barranc amb una moto i una càmara

Vés a: L'aspecte físic, tema de salut més buscat a internet

L'aspecte físic, tema de salut més buscat a internet

Segons un estudi de la UOC fet a 542 adolescents gironins

Vés a: A 263 quilòmetres per hora... amb bicicleta

A 263 quilòmetres per hora... amb bicicleta

La velocitat assolida representa un nou rècord mundial

Vés a: Samsung ven 10 milions de Galaxy S4

Samsung ven 10 milions de Galaxy S4

Marca un nou rècord a l'aconseguir-ho en menys d'un mes

Vés a: Visita als Alps Suïssos

Visita als Alps Suïssos

Us portem un relaxant time-lapse amb protagonistes d'altura

Vés a: Així és la Xbox One

Així és la Xbox One

Microsoft ha revelat els detalls més importants de la seva nova consola

Vés a: Alumnes de Manlleu guanyen un concurs europeu de webs

Alumnes de Manlleu guanyen un concurs europeu de webs

Els joves de l’institut Antoni Pous i Argila s’imposen en dues categories.

Vés a: Londres, 1926

Londres, 1926

Un primerenc vídeo en color de la capital britànica.

Vés a: Yahoo compra Tumblr

Yahoo compra Tumblr

El mantindrà com a servei independent i es centrarà en rendibilitzar-lo

Vés a: Vuit anys de vídeos

Vuit anys de vídeos

La xarxa celebra el seu aniversari amb 1000 milions de visites mensuals

Vés a: Per què hi veiem un gos?

Per què hi veiem un gos?

Alguns apunts i curiositats sobre psicologia moderna

#igerscatalunya


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: