Diumenge, 26 de maig de 2013 | 10:03
Vostè es troba a: Inici > Societat >

 Bustos assegura que "ningú va pressionar a ningú" per col·locar a una directora a Montcada 

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
CAS MERCURI
 Bustos assegura que "ningú va pressionar a ningú" per col·locar a una directora a Montcada
 
Societat 21/05/2013 14:19
 L'exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, ha assegurat que "queda clar que ningú va pressionar a ningú" per col·locar a l'exalto càrrec del tripartit Carmina Llumà com a directora de l'Àrea Territorial a l'Ajuntament de Montcada i Reixac, malgrat que al principi va ser declarada 'no apta' per l'empresa avaluadora.
 
En una atenció als mitjans de comunicació després de declarar davant el jutge del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) Joan Manel Abril com imputat per un presumpte tràfic d'influències, Bustos ha indicat que no va intervenir en el procés de selecció i que les converses gravades "no tenen una altra voluntat que traslladar preocupacions".
 
Ha recordat que la pròpia alcaldessa de Montcada, María Elena Pérez, també imputada per aquest cas així com el diputat del PSC Daniel Fernández i el germà de Busts Francisco Bustos --que ha declarat també aquest dimarts--, ja va dir que no va ser pressionada i que Llumà era la "preferida" de la pròpia alcaldessa.
 
Per això, Bustos ha repetit que no va haver-hi "cap pressió i en cap cas va haver-hi la intervenció per part de ningú aliè a la voluntat de l'alcaldessa de contractar a una persona de confiança per gestionar l'urbanisme de Montcada".
 
"Tot la resta estic segur que es podrà aclarir quan acabi el procediment que aquesta tarda crec que acabarà", ha indicat.
 
El també expresident de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) ha negat que intervingués en el cas com a alcalde de Sabadell i ha indicat que "en aquest cas tampoc" ho va fer, encara que com a president de la FMC ha rebut moltes demandes d'alcaldes.
 
"CONFIANÇA TÈCNICA I POLÍTICA"
 
No obstant això, ha indicat que es tracta de "una situació normal al món de la responsabilitat institucional disposar de les persones que en un moment necessites o estan lliures per contractar, i això és el que es va fer en aquest moment".
 
Ha explicat que designar un càrrec de confiança és una capacitat del polític per escollir a un càrrec "per la confiança tècnica i política per part del màxim responsable, i això és el que va fer l'alcaldessa".
 
El matí d'aquest dimarts també ha declarat el germà de Busts i exconcejal de Sabadell Francisco Bustos, durant una hora: no ha fet declaracions però, segons fonts judicials, ha admès haver anat a veure a l'alcaldessa de Montcada.
 
La Fiscalia estudia demanar també que se'ls imputi un delicte de prevaricació per aquest cas en què suposadament els germans Busts i el diputat del PSC Daniel Fernández van pressionar a l'alcaldessa per col·locar a l'Ajuntament a l'exalto càrrec del tripartit de la Conselleria de Política Territorial, malgrat que no havia superat la prova psicotécnica i unes altres de l'empresa avaluadora, que eren preceptives per optar al càrrec.
 
Aquesta tarda declara també com imputat davant el TSJC Daniel Fernández, a partir de les 16.30 hores.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1