Dilluns, 27 de maig de 2013 | 09:58
Vostè es troba a: Inici > Societat >

 El jutge Castro investigarà a la infanta Cristina per presumpte delicte fiscal

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
 CAS NÓOS
 El jutge Castro investigarà a la infanta Cristina per presumpte delicte fiscal
Societat 24/05/2013 13:06
 El jutge instructor del cas Nóos, José Castro, investigarà a la infanta Cristina per presumpte delicte fiscal després d'incorporar les 10 declaracions de la renda de la filla de Rei al sumari del cas Nóos. El fiscal anticorrupció balear Pedro Horrach va demanar la setmana passada que el jutge sol·licités un informe a l'Agència Tributària per determinar si calia imputar a donya Cristina per delicte contra la Hisenda Pública i blanqueig de capitals. I tot encara que aquest informe apuntaria al fet que no hauria comès delicte fiscal. El jutge ha decidit, no obstant això, obrir ja la investigació.
 El jutge Castro va imputar a la infanta Cristina el passat tres d'abril després de considerar que coneixia els negocis pels quals el seu marit està implicat en el cas Nóos. El fiscal anticorrupció i l'Advocacia de l'Estat es van oposar a aquesta decisió i l'Audiència de Palma va deixar en suspens la imputació el passat 7 de maig. La resolució judicial va tancar la porta a la vinculació de la Infanta per cooperació o complicitat amb el delicte presumptament comès pel seu marit, en considerar que no hi ha indicis que conegués que els negocis d'Urdangarin eren il·legals. Però el mateix acte judicial va obrir la via per reactivar la imputació de la filla del Rei per delicte fiscal.
 
El fiscal Pedro Horrach va reclamar al jutge Castro que demanés immediatament a l'Agència Tributària un informe sobre si el delicte fiscal que els experts d'Hisenda van atribuir al gener passat al gendre del Rei, Iñaki Urdangarin, a través de la seva empresa Aizóon, és una imputació extensible a la Infanta, amb qui compartia la propietat d'aquesta societat al 50%. Diversos mitjans asseguren avui que l'Agència descartarà que hagi existit aquest delicte.
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1