Dimarts, 28 de maig de 2013 | 10:05
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Comença el judici del celador d'Olot

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
 TRIBUNALS
Comença el judici del celador d'Olot
Societat 27/05/2013 07:32
Vila va confessar que va donar de beure lleixiu a tres ancianes i que va matar a la resta amb fàrmacs. El fiscal demana 194 anys de presó i la defensa al·lega una alteració psíquica.
El judici contra Joan Vila Dilmé, més conegut com el celador d'Olot, comença aquest dilluns en l'Audiència Provincial de Girona. Si és un trastornada és la principal pregunta després que el propi acusat confessés que és l'autor de la mort d'11 ancians interns en el geriàtric La Caritat de la capital de la Garrotxa. Una declaració de culpabilitat que ho converteix en un dels majors assassins en sèrie de Catalunya i que està avalada per proves en les seves tres últimes víctimes, a les quals va fer beure líquids càustics quan estaven soles i indefenses a l'habitació.
 
La detenció de Vila va ser un cop de sort provocat pels seus descuits a causa de l'espiral de mort en la qual havia caigut. Segons les seves declaracions, va començar a assassinar a ancians a l'agost del 2009. La seva primera víctima va ser Rosa Baburés, a la qual va subministrar un còctel de fàrmacs. Dos mesos després va matar a Francisca Matilde Fillol amb una sobredosi d'insulina. Els tres crims següents els va perpetrar entre febrer i juliol del 2010, i entre agost i octubre d'aquest any va matar a altres sis ancians. Els tres últims en una setmana.
 
Al principi, les defuncions van ser considerades mort natural, excepte la de Paquita Gironès, que va ser l'última. El celador i aquesta anciana mantenien una agra relació i la dona fins i tot li havia acusat de voler matar-la. Alguna cosa difícil de creure llavors, perquè l'auxiliar passava per ser una persona extremadament amable i atenta. Tenia a tothom enganyat, inclosos els seus companys.
 
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1