Dimarts, 28 de maig de 2013 | 09:50
Vostè es troba a: Inici > Política >

 El Govern busca avui un pacte de partits i comunitat educativa per defensar la immersió lingüística

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
 POLÍTICA
 El Govern busca avui un pacte de partits i comunitat educativa per defensar la immersió lingüística
Política 28/05/2013 07:42
Artur Mas
     El president de la Generalitat, Artur Mas, liderarà aquest dimarts una reunió extraordinària per la qual ha convocat a partits polítics i comunitat educativa per fer "front comú" en defensa de la immersió lingüística a les escoles i en rebuig a la 'llei Wert'.
   La trobada, que començarà a les 17.30 hores en el Palau de la Generalitat, comptarà amb la participació dels grups parlamentaris a favor de la immersió lingüística i els membres de la comissió permanent del Consell Escolar de Catalunya, que representen a pares d'alumnes, professors, administració local i consells escolars territorials.

   Per part del Govern, també participaran en la sessió de treball els consellers de Presidència, Francesc Homs; d'Ensenyament, Irene Rigau, i de Cultura, Ferran Mascarell.
 
   La reunió arriba després que el Consell de Ministres aprovés recentment el projecte de la Llei Orgànica per a la Millora de la Qualitat Educativa (Lomce) que, impulsada pel ministre d'Educació i Cultura, José Ignacio Wert, vol que el castellà sigui llengua vehicular en l'ensenyament a Catalunya.
 
   A la fi de la passada setmana, el president Mes va assegurar que la reunió ha de servir per fer front comuna davant determinats aspectes de la llei que "afecten de forma nuclear al sistema educatiu català".
 
"TEMES CLAU"
 
   "Els temes clau són l'agressió a la immersió lingüística i l'agressió sobre qui determina els continguts de l'ensenyament a Catalunya, si ho fan les institucions catalanes o Madrid", va subratllar Mas.
 
   "És una de les grans agressions contra contra el nostre país, contra el nostre sistema educatiu i contra el nostre autogovern", va remarcar el president, a favor de llançar accions comunes.
 
   El líder del PSC, Pere Navarro, va anunciar el dissabte que el seu partit acudirà al cim en defensa de la immersió lingüística convocada pel president de la Generalitat, Artur Mas, però ha reclamat que la reunió serveixi també per reivindicar l'escola pública.
 
   El PP català i C's no acudiran a la trobada, i de fet la dirigent popular Alicia Sánchez Camacho, ha acusat aquest dilluns al Govern d'utilitzar la Lomce com a "cortina de fum" davant la seva mala gestió en matèria d'Educació.
   C's ha assegurat que no comparteix la Lomce ni tampoc la regulació actual, però rebutja acudir, perquè consideren que el cim serà "identitari" i no suposarà un canvi de rumb del model educatiu.
 
   Per la seva banda, ERC acudirà a la trobada com a ferri defensor de la immersió i ha reclamat aquest dilluns una unitat molt àmplia de partits, comunitat educativa i societat civil per articular el rebuig a una llei, que a la seva entendre fa "saltar per l'aire" el sistema educatiu català.
 
   ICV-EUiA i la CUP assistiran també com a defensors de la immersió, centrant el seu discurs en la necessitat d'unir esforços, però han insistit que  posaran l'accent en les retallades que ha sofert el sector.
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1