Dimarts, 28 de maig de 2013 | 10:31
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Eesha Khare inventa un mecanisme que recarrega la bateria d'un smartphone en 30 segons.

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
 TECNOLOGIA
Eesha Khare inventa un mecanisme que recarrega la bateria d'un smartphone en 30 segons.
Societat 21/05/2013 12:34
Eesha Khare
Eesha Khare, una jove nord-americana de 18 anys ha guanyat els 50.000 dòlars del premi que Intel concedeix anualment als científics joves més brillants del món després d'inventar un mecanisme per recarregar la bateria d'un smartphone en 20-30 segons.
 En un futur no gaire llunyà la bateria dels telèfons mòbils i portàtils deixaran de donar quebraderos de cabez ja que podran carregar-se  al mig minut gràcies a un supercondensador que funciona amb una alta densitat energètica. El «gadget», com qualsevol altre tipus de bateria, és un dispositiu en el qual s'emmagatzema energia elèctrica. No obstant això, segons explica Khare a la NBC, el mecanisme sol ha estat testat fins al moment per alimentar una llum de LED, amb la qual ha funcionat.
 
Ademas, aquest nou sistema és flexible per adaptar-se a qualsevol terminal i pot durar fins a 10.000 cicles de càrrega-descarrega, deu vegades més que les bateries tradicionals. Com explica Intel, l'invent pot ser aplicat també sobre el cotxe elèctric del futur. Moltes expectatives sobre aquesta jove promesa de Califòrnia amb la qual ja s'ha posat en contacte Google, encara que la superbatería no es trobarà entre els gadgets que estaran al mercat el proper any.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1