Escut de l'Ajuntament d'Arenys de Mar
 
NOTÍCIES
Convocatòria d'ajuts al lloguer per a l'any 2013
El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 30 de juny. Les persones interessades poden adreçar-se als Serveis Socials de l'Ajuntament els dilluns al matí.

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya acaba de publicar la resolució per la qual es fa pública la convocatòria per a la concessió de prestacions per al pagament del lloguer per a l'any 2013.

Totes aquelles persones que hi estiguin interesades, hauran de presentar la seva sol·licitud fins al 30 de juny de 2013, inclòs.

Els requisits per poder adherir-se a aquests ajuts són:

a) Acreditar la residència legal a Catalunya durant cinc anys.
b) Estar en risc d’exclusió social segons es defineix a l’article 72 de la Llei 18/2007, de 28 de desembre, del dret a l’habitatge, i acreditar uns ingressos de la unitat de convivència no superiors a 1,5 vegades l’indicador de renda de suficiència de Catalunya (IRSC).
c) Ser titulars del contracte de lloguer de l’habitatge que constitueix el seu domicili habitual i permanent.
d) No pagar un lloguer mensual per l’habitatge superior a 600 euros a la demarcació de Barcelona.
e) Tenir domiciliat el cobrament de la prestació i el pagament del lloguer en la mateixa entitat financera.
f) Pagar el lloguer de l’habitatge per un dels dos sistemes següents: transferència bancària o rebut domiciliat

La documentació principal que cal aportar per tramitar la sol·licitud es:

a) DNI/NIF/NIE, o document equivalent vigent de la persona sol·licitant i de tots els membres que formen la unitat de convivència majors d’edat.
b) Acreditació de la residència legal a Catalunya de la persona sol·licitant durant cinc anys.
c) Certificat de convivència que acrediti el domicili de la persona sol·licitant i de les persones que formen la unitat de convivència.
d) Justificant dels ingressos de la persona sol·licitant i de cadascun dels membres que integren la unitat de convivència que estiguin en edat laboral.
e) Llibre de família, si escau.
f) El contracte de lloguer a nom de la persona sol·licitant.
g) Tots els rebuts de lloguer corresponents a l’any 2013, pagats fins a la data de presentació de la sol·licitud.
h) Autorització de la persona sol·licitant i de totes les persones de la unitat de convivència perquè els òrgans que gestionen les sol·licituds puguin demanar i obtenir dades relacionades amb la tramitació i el seguiment de
la sol·licitud, a l’Administració General de l’Agència Tributària, a la Seguretat Social i al padró municipal corresponent.
i) Declaració responsable de complir els requisits establerts a la convocatòria i de no concórrer en cap motiu d’exclusió dels establerts.
j) Imprès normalitzat, a nom de la persona sol·licitant, amb les dades bancàries del compte on s’ha d’ingressar la prestació.
k) Número de compte bancari de la persona propietària de l’habitatge o qui la representi, on es paga el lloguer, si el sistema de pagament del lloguer és la transferència.
l) Rebut de lloguer on constin les dades següents: referència, NIF de l’emissor i el sufix, en el cas que el sistema de pagament del lloguer sigui el rebut domiciliat.
m) Certificat acreditatiu de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials (ICASS), en el cas de les persones amb alguna discapacitat.
n) Carnet de família monoparental, si escau.
o) Carnet de família nombrosa, si escau.

Podeu accedir a la publicació de la resolució clicant aquí.

Tanmateix informem que totes les persones interessades en acollir-se a aquests ajuts poden adreçar-se als Serveis Socials de l'Ajuntament els dilluns en horari de 9 a 14h.

Informació publicada el 27 de maig de 2013
Compartir:Comparteix al facebookComparteix a la tafaneraCompartir a Twitter
Ajuntament d'Arenys de Mar - Riera del Bisbe Pol, núm. 8 - 08350 Arenys de Mar - Tel. 93 795 99 00