Escut de l'Ajuntament d'Arenys de Mar
NOTÍCIES
Arenys ret homenatge al moviment claverià
Amb motiu del 150 aniversari de la Societat Coral L'Esperança, diumenge al matí es va fer la descoberta de la nova placa commemorativa a Josep Anselm Clavé.

descoberta placa clavéLa placa està instal·lada a la cantonada de l'edifici consistorial i que s'ubica, precisament, al carrer que porta el nom de Josep Anselm Clavé. A l'acte no hi van faltar representants i estandards dels principals cors integrants de la Federació de Cors de Clavé, que posteriorment van desfilar en cercavila acompanyats per músics de l'Escola de Música d'Arenys de Mar. A continuació hi va haver l'ofrena i homenatge coral al monument que Clavé té al parc de Lourdes.

Josep Anselm Clavé i Camps (Barcelona, 21 d'abril de 1824 – 24 de febrer de 1874), fou un polític, compositor i escriptor català. Fundador del moviment coral a Catalunya i impulsor del moviment associatiu.
Precisament la Societat Coral L'Esperança d'Arenys de Mar, es fundà l'any 1863 seguint l'estela deixada per Clavé. En l'actualitat, la Federació de Cors de Clavé aglutina totes aquelles formacions que es van constituir d'acord amb la seva ideologia progressista i filantròpica.

Podeu veure un recull d'imatges de la descoberta de la placa commemorativa en el següent enllaç.

Informació publicada el 27 de maig de 2013
Compartir:Comparteix al facebookComparteix a la tafaneraCompartir a Twitter
Ajuntament d'Arenys de Mar - Riera del Bisbe Pol, núm. 8 - 08350 Arenys de Mar - Tel. 93 795 99 00