divendres, 7 de juny de 2013

Pla Estratègic d'Argentona

L'Ajuntament d'Argentona es planteja a principis de 2004 un conjunt de reptes a afrontar de cara al futur pel municipi, en aquest moment es considera que cal desenvolupar un procés participatiu per l'elaboració d'un Pla Estratègic que serveixi per orientar el futur del municipi en relació als punts de vista i les expectatives dels agents que hi incideixen.

En aquest sentit l'equip es planteja un seguit de premisses a tenir en compte que es transformen en 12 qüestions:

1.- El Pla Estratègic ens ha d'ajudar a definir el futur d'Argentona en la perspectiva de 15 o 20 anys, així com a destriar els mecanismes per arribar a aconseguir-lo.

2.- El Pla Estratègic no és una finalitat en si mateix sinó un instrument per gestionar els canvis. És un procés per pensar estratègicament des de la lògica de la ciutadania. Amb la cooperació i col.laboració de tothom.

3.- Ens ha de facilitar el lideratge i la possibilitat d'establir els valors i potencialitats de futur que són propis d'Argentona a partir de l'evolució i de les tendències dels nostres entorns.

4.- En definitiva, ens ha de permetre que junts-ciutadanes i ciutadans, entitats i agents econòmics i socials i l'Ajuntament- poguem establir les línies estratègiques del nostre futur -cap a on volem anar?-i també la forma de liderar-les i aconseguir-les junts.

5.- En els darrers anys a Argentona s'han fet importants actuacions i hi ha projectes de futur de gran volada. Tenim, doncs, la necessitat d'adaptar-nos a uns nous entorns que, a més, estan canviant molt ràpidament.

6.- Amb el Pla ens hem de plantejar, en primer lloc, com definir i potenciar el model de desenvolupament integral d'Argentona: des del punt de vista econòmic, social, ambiental urbanístic/territorial, cultural/educatiu. Aquesta és la missió del Pla.

7.- En segon lloc, quins són els principis o valors que han de guiar els processos de canvi cap el futur:

-Els més lligats al model de desnvolupament econòmic: la creació d'ocupació, la innovació, la creativitat, el coneixement, la capacitat emprenedora, la sostenibilitat econòmica i social.

-Els més relacionats amb el model territorial: la cohesió i l'equilibri territorial, la sostenibiliytat ambiental i territorial, la mobilitat sostenible, la productivitat del territori.

-Els relatius a un nou contracte social: conviència i civisme, cohesió social,solidaritat, ciutat cultural i educativa.

-Els que es refereixen al model de gestió de la ciutat:consens i participació, cooperació pública i público-privada, subsidiarietat, eficàcia i eficiència en la gestió. 

8.-Tant la missió com els principis i valors han de ser presents al llarg de tot el procés de reflexió per la definició i implmentació del Pla, però que ja han de sorgir necessàriament - aquests i/o uns altres- en el període de diagnosi.

9.- En tercer lloc, haurem de saber cap a on volen anar?, com ens imaginem Argentona d'aquí a 15 o 20 anys?: des del punt de vista econòmic i social, ambiental, urbanístic i territorial, cultural i educatiu. És el que s'anomena al visió del Pla.

10.- Seguidament, haurem de definir les oportunitats, les amenaces i les tendències a canviar per tal d'aconseguir l'Argentona que volem, o sigui els temes crítics.

11.- Finalment, s'hauran d'establir els objectius, les accions, les actuacions concretes i els agents responsables de cadascuna d'elles, per arribar a aconseguir-ho.

12.- El Pla Estratègic no és una cosa de l'Ajuntament o de l'equip de govern. És un instrument a les mans de la societat. Serà, tant ara en la seva definició com després en al seva implementació i seguiment, el que vulguem tots els qui participem: ciutadanes i ciutadans, entitats i associacions, agents econòmics i socials, etc...L'Ajuntament només facilitat l'engegament del procès i els mitjans per a la seva definició i posterior desenvolupament.

Partint d'aquestes qüestions l'Ajuntament engega el procés d'elaboració del Pla Estratègic.

Contacte
Ajuntament d'Argentona
C/ Ramon Par, 1
Tel.: 93 797 49 00
Horari d'atenció al públic: de dilluns a divendres, de 9.30 h a 13.30 h
adreça electrònica


Documents del Pla

- Disseny del Pla Estratègic d'Argentona
- Diagnosi del Pla Estratègic d'Argentona
- Informe d'estratègies del Pla Estratègic d'Argentona
- Accions del Pla

Rutes guiades
subvencions 2013
banner fotografia
Certamen Literari
La Brossa d'Argentona
20e concurs fotografia
TMD 2013
Cap de Creus
Fira Artesania
CALENDARI fiscal 2013
xarxes 2.0
galeria imatges
facebook nou
twitter 2013
Horaris autobús
youtube
normes urbanístiques
ordenances i reglaments
Procés participatiu sistema brossa porta a porta
argentona-mobi
ràdio argentona
Esports
BANNER INFO GEOGRÀFICA
planejament argentona
planejament urbanístic
BANCA ÈTICA
Associació Municipis Independència
argentonaentitats.cat
Perfil del Contractant
Catàleg Patrimoni
Registre d'Interessos
Inscripció al Registre Ciutadà
Policia Local d'Argentona
Tauler d'Edictes
Plans municipals
Oferta Pública
web jove
SEMPRE
Ofertes Feina
web Museu del càntir
Parc serralada Litoral
Associació Municipis Catalans Recollida PaP
Quin temps fa a Argentona?