• Cat
  • Eng
  • Arnau estudi d'arquitectura

    214

    CASA CARRILET

    O-2009-04

    Projecte: Habitatge unifamiliar aïllat a Sant Feliu de Pallerols _ Promotor: Particular _ Adreça: C. Josep Canal, 1 - 17174 – Sant Feliu de Pallerols

    Un volum es desplaça damunt d’un mur tot buscant la millor ubicació en el terreny, com ho feia el ferrocarril damunt les vies que fregaven la casa molts anys abans que fos construïda.

    Un mur d’aparença rígida i separadora es fragmenta i perd alçada a mesura que avança cap al jardí posterior i cap a la piscina, després d’haver generat l’entrada i suportat el pes de l’edifici.

    Un edifici que s’explica de maneres oposades i complementàries:

    La cantonada nord es formalitza a partir de la seva orientació i dels elements que l’envolten: el bicicarril i el carrer. Des d’aquest punt de vista se’ns mostra com una caixa tancada recolzada en un mur, compacta i senzilla, que troba la llum i les visions a través de les escletxes que es generen entre els volums.

    La cantonada sud pren consciència de la proximitat del riu i del bosc de ribera, del parc i de la privilegiada situació de la casa, cosa que li permet tenir àmplies visions de la vall. Les seves façanes són el desplegament d’aquell artefacte compacte i opac que s’ha obert de forma retranquejada per oferir espais a canvi de llum i de vistes mentre amenaça que qualsevol dia es pot tornar a tancar.

    Fotografies: espai androna