Dissabte, 15 de juny de 2013 | 09:58
Vostè es troba a: Inici > Política >

  ERC i Duran Lleida s'enganxen per la data de la consulta sobiranista

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
 POLÍTICA
  ERC i Duran Lleida s'enganxen per la data de la consulta sobiranista
Política 14/06/2013 12:44
BOSH DUREN
El portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch, ha advertit aquest divendres a CiU que si la consulta d'autodeterminació no se celebra en 2014 "s'haurà trencat" el pacte entre tots dos, mentre que el líder de CiU en la Cambra baixa, Josep Antoni Duran, ha insistit que l'acord subscrit entre ambdues forces permet posposar-la fins a 2016.
    En declaracions a Catalunya Ràdio recollides, tots dos han mostrat les seves diferències sobre la interpretació de l'acord d'estabilitat signat entre CiU i ERC, ja que mentre el democristiano aposta per "no tenir pressa", Bosch ha sostingut que ha de celebrar-se sí o sí en 2014.

   "Ha d'haver-hi consulta en 2014; hi ha un pacte i està escrit. Si no es fa, considerarem que el pacte no s'ha complert i que s'ha trencat", ha advertit el diputat republicà, que ha explicat que llavors cada formació haurà de reunir-se per decidir què ha de fer.
 
   Abans, Duran havia remarcat que l'acord d'estabilitat contempla excepcions "econòmiques i polítiques" que permetrien posposar la consulta més enllà de 2014 però sempre dins d'aquesta legislatura --que el seu final està previst per 2016--.

   "Tot sembla indicar que hi ha moltes raons econòmiques, polítiques i socials per no tenir pressa", ha continuat el líder de CiU al Congrés, que ha defensat també la necessitat de no tenir pressa i intentar arribar a la consulta amb el suport del major nombre de partits possible.
 
   Duran ha argumentat que "a totes les forces, inclosa ERC, els interessa tenir el major temps possible per formular la consulta" perquè és necessari fer les coses ben i intentar arribar a la data de la consulta amb el màxim de suports possibles.
 
   El líder de CiU ha subratllat que --com va dir aquest dimarts el president de la Generalitat, Artur Mas-- estan compromesos amb la consulta i que el seu objectiu és esgotar la legislatura: "Estem en aquest procés i esperem arribar a 2016; esperem fer-ho amb ERC i, si no, intentarem que es faci amb altres forces".
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1