L'exèrcit espanyol, al rescat de la Val d'Aran

Transporta grups electrògens a Vielha a petició d'Endesa

, Vielha | Actualitzat el 19/06/2013 a les 12:28h
La direcció d'Endesa a Catalunya ha demanat aquesta nit de dimarts a la delegació del govern espanyol a Catalunya la col·laboració de la Unitat Militar d'Emergències (UME) per a què dos helicòpters de gran capacitat de càrrega de l'exèrcit espanyol transportin grans i pesats grups electrògens que permetin restablir el subministrament elèctric a la Val d'Aran, afectada per les riuades provocades pel desbordament del Garona. Segons ha informat la delegació del govern espanyol a Catalunya, efectius de l'UME, amb un vehicle de comandament i un altre de transmissions, es troben sobre el terreny des de primera hora del matí d'aquest dimecres en contacte amb tècnics de la companyia Endesa.

En un principi està previst que aquesta unitat faci servir dos helicòpters, un 'Cougar' per al trasllat dels grups electrògens de menor pes, i un 'Chinook', un gran helicòpter que podrà transportar els generadors més grans.

COMENTARIS

+27
-9
Les calamitats naturals són obra de Déu però se n'aprofita el diable
Jordi M, 19/06/2013 a les 12:35
No vaig voler dir-ho ahir però ho dic avui i ho he pensat sempre: les calamitats naturals són obra de Déu però les aprofita el diable. Encara recordo aquell off the record d'un ministre socialista: 'Qué bien que nos han ido, estas inundaciones en el País Vasco!'. Confiem que això del Pirineu quedi en no gaire i que no hi hagi cap calamitat natural més d'aquí a la nostra llibertat.
+19
-30
Anónimo
Anònim, 19/06/2013 a les 12:38
Pero por que?¿ Pero si Cataluña le llama "las fuerzas de ocupación coloniales". Los separatistas odian a España, y a su ejército, y a todo lo que tiene que ver con España.
Pero los españoles somos buenos, y los militares, más. Odiamos a los separatistas, y no a Cataluña, una parte que es y seguirá siendo España por siempre.
Y después de esto, de la ayuda del ejército, el refrán dice que "es de buen nacido ser agradecido". Así que separatistas, tener un respeto por esta institución.
+22
-17
no seria millor
Anònim2, 19/06/2013 a les 13:08
que la generalitat demanes l' ajud del exercit françes no pas del español.
+14
-25
En aquestes ocasions és quan la realitat surt a la llum
Anònim, 19/06/2013 a les 13:34
i tots els bocazas independentistes no gossen dir res.
+15
-10
Anònimo, 19/06/2013 a les 12:38
figuu, 19/06/2013 a les 13:54
"Los separatistas odian a España, y a su ejército, y a todo lo que tiene que ver con España. Pero los españoles somos buenos, y los militares, más."

1. Ni volem la vostra ajuda, ni la necessitem per a RES. Només faltaria que encara que us ho haguéssim d'agrair, quan fa 40 anys l'ejército encara s'assegurava de destruir tot allò que tingués a veure amb llengua i identitat catalana. A cagar a la via la vostra "misericòrdia"!

2. I vosaltres no, que ens odieu? Entenc que faci MOLTA ràbia veure que no ens heu pogut assimilar, ni fer-nos espanyols (que per mi, lluny de ser un honor, és una humiliació que he de suportar al viatjar pel món), i que per això hagueu de fer tot el que pugueu per destruir la nostra identitat.

3. El que parla de la realitat que surt a la llum, que li digui bocazas als britànics que estan a Gibraltar, que ells si que tenen armes i exèrcit. Diarrea fina davant d'ells! Molt fàcil dir covard quan tens una pistola a la mà i l'altre no.
+14
-7
Protecció civil
Pere Anònim, 19/06/2013 a les 14:02
no té helicòpters tan grossos com per a portar aquells generadors. Ara, si no es llencessin inútilment tants diners en vies i pistes no rendibles, submarins que no suren, andròmines que no funcionen i nimietats absolutament prescindibles (#cosesdelboe), potser les forces de protecció civil tindrien també aquests grans mitjans, o els gestionarien segurament amb igual o millor eficàcia.
+17
-7
Confiem que no hi haurà cap més calamitat natural d'aquí a la consulta
Jordi M, 19/06/2013 a les 14:15
Ja veieu el to dels posts dels gossos de Colonos C's escindits del PSC. Que si a l'hora de la veritat sí que som espanyols, que si Spain to the rescue, avui mateix ja tindrem imatges de militars espanyols sol·lícits i catalans agraïdíssims (de fet, aranesos) a tots els telenotícies. L'esquema és sempre el mateix. Calamitat natural a Catalunya o el País Basc. Espanya hi fa intervencions preferentment amb l'exèrcit que les víctimes les acullen bé per raons òbvies. Llavors la propaganda espanyolista -un Informe Semanal sempre cau-, remarca que com queda de demostrada l'estima que li té Espanya a aquell indret i com n'arriben a estar d'entusiasmats els veïns per l'ajut espanyol. Acostuma a haver-hi també una desqualificació d'inaccions o ineficiències de l'administració de la Generalitat. I com que d'una desgràcia es tracta, qualsevol però que hi posis pel descaradament evident de l'operació d'imatge al servei de l'imaginari espanyol ja tenen la resposta: llavors resulta que ets tu qui polititzes la desgràcia. Sempre ho fan així. Sempre ho han fet així (les inundacions del Vallès de fa mig segle ja van tenir bastant d'aquest esquema, que quan funcionava a tot tren era quan tant l'administració central com la local afectada eren sociates). Per cert, Espanya -o l'autonomia aragonesa, és igual- ara impedeix que la gent de la banda administrativament aragonesa de la de l'Alta Ribagorça assisteixi l'altra en cas d'incendi tal com s'havia fet tota la vida. Ara ho tenen prohibit. Lògic, perquè en aquest cas la vertebració que s'aconsegueix i l'imaginari que es reforça no és l'espanyol sinó el català. Tot això no ho dic perquè tingui cap esperança que en prenguem consciència tots plegats sinó perquè Espanya sàpiga que no tots ens xumem el dit i també perquè el dia de demà consti que algú ho ha dit.
+10
-7
Duran fot el camp
Agustí, 19/06/2013 a les 14:19
Al servei de la gent de la Val d'Aran o al servei d'ENDESA?
+17
-7
12:38
xerigot, 19/06/2013 a les 14:22
Vostè perdoni però t'equivoques maco. L'ajuda l'ha demanat ENDESA, empresa NO CATALANA (ho entens això almita de Diós?..). Aquesta ajuda la donen a ENDESA, empresa Apañola (t'ha quedat clar?) per a poder restablir el subministre que paguem religiosament amb els diners de la nostra butxaca. Per cert, ha demanat ajuda a un exèrcit que els CATALANS també paguem (i amb escreix, vous comprenez?...). Per tant, no tenim que agraïr res a ningú. Bé, podríem agraïr, que per una vegada els espanyols no heu fet el ridícul i que el vostre ridícul exèrcit serveixi per alguna cosa més que per a envaïr Perejil.
+5
-14
Anónimo
Anònim, 19/06/2013 a les 14:45
Bueno pues si no necesitáis ayuda, cuando de verdad la necesitéis, pues miraremos hacia otra banda. Y como si os estáis muriendo a causa de un terremoto, o de una inundación. Total, cuatro o cinco separatistas rabiosos, pues no hace falta salvarlos.
Lo he dicho: sois unos malnacidos, y vuestros comentarios me lo demuestran (xerigot, 19/06/2013 a les 14:22 y figuu, 19/06/2013 a les 13:54). A gente como estos dos individuos, y tantos otros que comentan por aquí, os tenía que venir encima el diluvio universal. Te da vergüenza ser español? Mira chato, más vergüenza me da a mí tener que ir a Madrid y decir que soy catalán. Cuando voy siempre les digo que soy de cualquier otro lugar, antes que de Cataluña. Es vergonzoso que me puedan decir separatista como a vosotros, gentuza como vosotros no debería estar en este país. Veríamos a ver si en caso de necesidad pediríais o no ayuda al ejército, payasos!
+5
-12
Anónimo
Anònim, 19/06/2013 a les 14:50
Nuestro ejército sabbes para que sirve xerigot?? Pues para ocupar sin que ni siquiera los defensores plantarán cara ciudades como Barcelona, Girona, Vic, Sabadell, Badalona, Figueras, etcétera. Ciudades que se las encontró vacías el ejército español en 1939. Anda! Que valientes los catalanes como tú que había no?? Donde estaban? No me digas que se pasaron al bando de Franco? Quizás a lo mejor huían como ratas cobardes, tal como eres tu y los separatistas, por un sendero camino de Francia, payaso!
+7
-3
Ordinalitat
Anònim, 19/06/2013 a les 15:38
Si Endesa, empresa escanyola, hagués fet les seves inversions quan tocava, ara no hauria hagut de demanar la intervenció de l'exèrcit.

Per cert, on són els generadors que sé que té Endesa i que va fer servir, per exemple, quan el tall de llum a Barcelona, ara fa uns anys? Com és que n'ha hagut de demanar a l'exèrcit?
+6
-2
Compte!
Les orelles del llop, 19/06/2013 a les 16:39
Gràcies! Però, compte!, no hi ha res de gratis. La propera estratègia dels espanyols serà fomentar la dissensió entre els propis catalans, crear nuclis poblacionals contraris a la secessió, partidaris a seguir com ara. En altres mots, el nostre punt feble, la desunió, el barallar-se per qualsevol ximpleria omplint de banderes de diferents colors els debats. I així estem, dividits i amb un Parlament que més sembla una casa de barrets.
+7
-3
14:50
xerigot, 19/06/2013 a les 16:59
Tranqui tranqui. Pos jo ho havia nascut encara. Així que no et puc dir on estava jo ni on estava la resta de la gent. El que si que et puc dir és que el teu Frankito va guanyar la guerra amb l'ajuda d'Alemanya i d'Italia (que els seguien ajudant quan les brigades internacionals ja havíen abandonat la lluita). Esputrefanya sempre ha guanyat les guerres amb l'ajuda dels altres. Així que no et posis tant "gallito", que en una lluita de igual a igual els cagarrañols us feu popó a les calces.

Pd. Aquest somni humit que tens de que la cabra de la legíó ocupi territori català, és només un somni produït per atròfia mental. Això no passarà mai. O sigui que "sigue soñando fachita brava!". jajajaja
+4
-1
Xerigot
Anònim, 19/06/2013 a les 18:18
Xerigot, Xerigot coño, tranquilo, tranquilo. Estas muy excitado. Porque no te haces una DUI y te vas a dormir un rato ?
+3
-1
aclariments
Anònim, 19/06/2013 a les 18:20
L'exercicit que ha col·laborat o ho esta fent forma part de la UME , Unitat Militar Emergencies , no son els de afganistat etc..
Son per ajudar en catástrofes naturals , com el que ha passat , tambe s'han vist bombers francesos i ningu ho comenta.
Tota ajuda es bona , si mai Catalunya es independent , si passa una desgracia com a aquesta a Espanya , França... entre tots ens em d'ajudar , perque tots som persones i sempre rebem els de abaix..
+3
-2
No gràcies
Montfort, 19/06/2013 a les 18:40
14:45
L'exèrcit espanyol ja ens ha vingut a "ajudar" unes quantes vegades aquests últims darrers segles. Creu-me, la seva "ajuda" no la volem per res. Abans prefereixo que vingui el diable amb les seves legions de l'Infern.
+2
-2
Ai ai ai payo....
Anònim, 19/06/2013 a les 18:45
Em tocat la fibra sensible dels caspo-unionistes!. No els hi toqueu seu sagrat exèrcit. Exèrcit d'aquest magnífic imperi que es diu Escagarranya.
+0
-0
italiana
ton, 20/06/2013 a les 13:11
Endesa, no es aquella empresa que la van vendre als italians, perque algú va dir antes rota que roja, ay, antes italiana que catalana, son aquests oi? els que fan negoci a Catalunya.

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Patum de Berga
Vés a: La màgia i el privilegi de fer de ple a la Patum

La màgia i el privilegi de fer de ple a la Patum

Un veí d'Olost, apassionat de la Patum de Berga, feia 20 anys que intentava participar en la festa berguedana. Enguany ho ha aconseguit: "Ha estat increïble"

 
Vés a: Clot d'Encís Blanc de negres 2012: un divertiment amb molla

Clot d'Encís Blanc de negres 2012: un divertiment amb molla

Elaborat amb garnatxa negra, té un cos i una estructura desconegudes en els vins blancs d'elaboració tradicional

#igerscatalunya
Vés a: iOS 7 i la paciència

iOS 7 i la paciència

Alguns usuaris publiquen conclusions després d'instal·lar una versió de proves

Vés a: Fruita tatuada

Fruita tatuada

Llum verda de la UE a la tècnica per gravar la fruita amb làser

Vés a: Els reis de la càmera lenta

Els reis de la càmera lenta

Espectaculars experiments en Slow-Motion

Vés a: La guerra silenciosa
Facebook i Twitter es disputen l'hegemonia de vídeos curts des del mòbil/Samsung

La guerra silenciosa

Instagram, de Facebook, podria incloure vídeos per competir amb Vine, que és de Twitter

Vés a: Google lluita contra els webs brossa

Google lluita contra els webs brossa

La companyia renova l'algoritme de cerca centrat en combatre les estratègies artificials de posicionament

Vés a: Al bar, deseu el mòbil

Al bar, deseu el mòbil

Esteu prenent una canya i el vostre company us ignora? Cap problema amb l'Offline Glass.

Vés a: La bona salut de Whatsapp

La bona salut de Whatsapp

Bat un nou rècord de missatges entre usuaris

Vés a: Fotografia d'altura
Chris Cassidy enfocant la Terra

Fotografia d'altura

El millor lloc del món per fer-ne una foto

Vés a: Present i futur dels videjocs
Provant el nou Battlefield 4 a la fira E3 d'enguany/Sergey Galyonkin (Flickr)

Present i futur dels videjocs

Ampli recull dels tràilers més impactants de la fira E3|Les consoles de nova generació en són les protagonistes

Vés a: El procés català explota

El procés català explota

Els trons "Segadors" i la bateria "Catalunya", dues novetats d'aquest Sant Joan que constaten que el sentiment sobiranista s'ha estès arreu

Vés a: L'artesania catalana, als millors restaurants del món

L'artesania catalana, als millors restaurants del món

Empreses del país creen col·leccions de peces singulars per a les receptes de màxim nivell

Vés a: Per anar a la moda, espardenyes

Per anar a la moda, espardenyes

Marques com Chanel i Ralph Lauren les incorporen al seu catàleg, ressaltant que "la humil sabata de cànem i tela ha esdevingut un fenomen global i un segell d'estil català"

Vés a: La cultura popular, a «La meva» de TV3

La cultura popular, a «La meva» de TV3

La cadena mostra com elabora els seus programes festius, i reivindica que han "transmès emocions"

Vés a: Llofriu celebra la XI Festa de la Pela del Suro

Llofriu celebra la XI Festa de la Pela del Suro

La celebració, aquest dissabte, reivindica aquesta activitat tradicional

Vés a: Aprendre a tirar petards

Aprendre a tirar petards

Protecció Civil realitzarà unes 200 xerrades a escoles per prevenir accidents

Vés a: Les ovelles recuperen terreny

Les ovelles recuperen terreny

Dos ramats tornen a passar per l'antic camí ramader del Lluçanès, en una iniciativa que vol reafirmar el valor de la ramaderia transhumant tradicional i dels camins tradicionals

Galeria de fotos (Centre d'Estudis Comarcals del Ripollès)

Vés a: Un 7% més de botigues per a comprar-hi petards

Un 7% més de botigues per a comprar-hi petards

La delegació del govern espanyol a Catalunya autoritza fins a 1.028 punts de venda

Grup Nació Digital
Des de maig de 1996
Editorial: SCG Aquitània SL
Tecnologia: Sobrevia.net
Llicència: CC BY-NC-ND
Amb la col·laboració de: