Casa Àsia

Accessos directes



Cap_casaasia
Casa Àsia > Premi Casa Àsia

Premi Casa Àsia

  • /swf/player.swf?videourl=/media/asset_publics/resources/000/022/569/original/2012_02_02_II_Premi_casa_asia_WEB.mp4&fotourl=/keyframes/22569.jpg&barcolor=99C1FD&streaming=true
  • /swf/player.swf?videourl=/media/asset_publics/resources/000/005/784/original/premio_CA_web.mp4&fotourl=/keyframes/5784.jpg&barcolor=99C1FD&streaming=true
  • /swf/player.swf?videourl=/media/asset_publics/resources/000/000/596/original/2009_12_11_premio_Casa_Asia_2009.mp4&fotourl=/keyframes/596.jpg&barcolor=99C1FD&streaming=true

Casa Àsia promou iniciatives i projectes que contribueixen a millorar el coneixement, el diàleg i les relacions entre les societats de la regió d'Àsia-Pacífic i Espanya. El Premi Casa Àsia, que es concedeix anualment, té per finalitat reconèixer i difondre la tasca d'individus i entitats, públiques o privades, que han encoratjat aquest objectiu i/o han destacat per la seva tasca a favor de la dignitat i els drets humans a la zona d'Àsia-Pacífic.

El Premi Casa Àsia 2011 s’atorgà a la ONG de Malàisia “Sisters in Islam” una organització no governamental de dones musulmanes que busca articular els drets de la dona a l’Islam, posant l’accent en la necessitat d’interpretar l’Alcorà en el seu context històric i cultural.

Bases del Premi Casa Àsia 2012

Premis Concedits

2004

Ex aequo

Professors i professores del Departament d'Espanyol de la Universitat d'Estudis Estrangers de Pequín, per la tasca que des de la seva fundació han realitzat en la formació d'especialistes i la difusió de la llengua i la cultura espanyoles, i en el seu nom, el premi fou entregat al seu director, el professor Liu Jian.

Liu Ji, president executiu de l'Escola de Negocis Internacional Xina-Europa (CEIBS) de Xangai, per la seva trajectòria en el camp de la formació en la direcció d'empreses a Àsia i Europa.

Raimon Panikkar, per la seva trajectòria intel.lectual vinculada a l'Índia i pel seus esforç en fomentar els diàleg entre Orient i Occident.

2005

Ex aequo

Mukhtar Mai, per la seva tasca en defensa de les dones, dels drets humans, de la justicia i la dignitat de les persones a Pakistan.

Coordinadora d'ONGs per al Desenvolupament i corresponsals dels mitjans de comunicació espanyols a Àsia (representats per la Sra. Rosa Maria Calaf), per la intensa tasca de sensibilització i solidaritat en suport a les poblacions asiàtiques víctimes del Tsunami.

2006

Ex aequo

A la Col·lecció SUMA d'art espanyol del Museu Prefectural d'Art de Nagasaki i al Museu Marugame Hirai del Japó, per la seva tasca de difusió de l'art i la cultura espanyola.

Va ser concedida una menció especial a la decisió del parlament filipí d'abolir la pena de mort. Es va lliurar al president de la cambra baixa filipina, José de Venecia, una estatueta commemorativa.

2007

Ex aequo

"La Casa Editorial de la Literatura Popular Xinesa" per la seva tasca de difusió de la literatura en espanyol, i especialment a la posada en marxa d'una col·lecció de literatura en espanyol escrita per dones.

Monsenyor Kike Figaredo, a Cambodja, per la seva tasca en la rehabilitació de les víctimes de les mines anti-persones.

El jurat va destacar amb una menció especial, la candidatura de Veer Bhadra Mishra i Abdul Batin Nomani per la seva contribució a la pau i a l'harmonia entre les comunitats hindús i musulmanes de Varanasi (India).

2008

Ex aequo

"Chingari Trust” Per la seva ingent tasca d’ajuda a les victimes del desastre industrial de Bhopal, Índia, l’any 1984.

Ahmed Rashid, periodista y escriptor pakistaní, per la seva lluita per la llibertat d’expressió i de premsa.

2009

Ex aequo

Agència EFE per l'extensa trajectòria professional, vocació de servei i tasca d'informació que desenvolupen els seus corresponsals a la regió d'Àsia Pacífic des de 1963, i, en nom seu, a Miquel F. Rovira, degà i actual delegat d'EFE a Manila, responsable de la informació al sud-est asiàtic.

Peter Sculthorpe, compositor australià, per la seva brillant obra musical basada en gran part en l’història del seu país.

2010

Ex aequo

Al projecte Internacional Dunhuang (IDP en les seves sigles en anglès), un projecte multidisciplinari creat al 1994 i centrat en investigar, catalogar, i conservar els manuscrits i materials trobats a la ciutat xinesa de Dunhuang, relacionats amb el patrimoni arqueològic de la Ruta de la Seda i amb la creació d’una base de dades digitalitzada i d’accés lliure on-line (http://idp.bl.uk/) amb informació i imatges sobre desenes de milers de pintures, objectes, tèxtils, manuscrits, mapes històrics, a disposició d’investigadors, acadèmics i usuaris.

Al senador Egardo J. Angara, un dels polítics filipins que més s’han compromès amb la promoció de la llengua i la cultura espanyoles i amb la potenciació les relacions entre Espanya i Filipines. Angara va ser el promotor del Dia de la Amistat Hispano-Filipina.

2011

A l'ONG Sisters in Islam, una organització no governamental de dones musulmanes que busca articular els drets de la dona dins l'Islam, posant l'accent en la necessitat d'interpretar l'Alcorà en el seu propi context històric i cultural.

Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Av. Diagonal, 373 | 08008 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Àsia - Madrid | Carrera de San Jerónimo, 15 | 28014 Madrid | +34 91 389 61 00
© CASA ÀSIA 2010. Produït per gnuine