Casa Àsia

Accessos directes



Cap_casaasia
Casa Àsia > Casa Àsia canvia de seu

Casa Àsia canvia de seu

El pavelló de Sant Manuel, dins del Recinte Modernista de Sant Pau, serà a partir del mes de maig la nova seu de Casa Àsia. La institució es trasllada a aquest nou espai i deixa el Palau Baró de Quadras, que ha estat la seva seu social des que va obrir les portes el 2003.

La decisió va ser adoptada pel Consell Rector del Consorci Casa Àsia, òrgan col·legiat de direcció, integrat per representants del Ministeri d’Afers Exteriors i de Cooperació, la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i l’Ajuntament de Madrid. Així mateix, la MIA (Molt Il·lustre Administració), òrgan de govern del patronat que dirigeix la Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, també ha donat la seva conformitat.

Amb aquest acord, Casa Àsia s’adhereix al projecte impulsat per l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya de reunir al conjunt modernista de Sant Pau institucions amb un marcat accent internacional, ja que es preveu que es converteixi en un centre de referència en aquest àmbit d’aquí un parell d’anys. A Sant Pau, Casa Àsia seguirà desenvolupant la seva tasca d’informació, formació i impuls de les relacions amb els països que conformen la regió d’Àsia-Pacífic i, al mateix temps, es beneficiarà de les oportunitats de col·laboració que s’estableixin entre totes les institucions que formin part d’aquest futur nucli per a l’acció internacional.

Casa Àsia considera que, en la conjuntura actual, poder establir aquest tipus de sinèrgies entre institucions marca el camí a seguir, ja que també s’ha vist obligada a prendre mesures de contenció de la despesa i d’optimització de la gestió dels seus recursos econòmics i humans davant de la retallada del seu pressupost ordinari.

Casa Àsia mantindrà la seva activitat habitual organitzant conferències, cursos i exposicions al Palau Baró de Quadras, fins que no es dugui a terme el canvi de seu. Igualment, la Mediateca oferirà assessorament bibliogràfic i d’informació a través del correu electrònic i/o telefònicament, i restablirà el servei presencial a les noves dependències del pavelló de Sant Manuel, a partir del mes de maig.

El Recinte Modernista de Sant Pau, obra de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner, és un referent del patrimoni i la cultura de la ciutat de Barcelona en particular, i de Catalunya, en general. Va ser declarat el 1997 Patrimoni Mundial per la UNESCO atesa la seva singularitat arquitectònica i bellesa artística. La Fundació Privada Hospital de la Santa Creu i Sant Pau és la institució encarregada de gestionar el conjunt monumental i artístic del seu recinte modernista. El seu patronat, la Molt Il·lustre Administració, està format paritàriament per la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i el Capítol Catedralici.

Informació relacionada

Desplegable
26-02-2013
26-02-2013
26-02-2013
26-02-2013
Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Av. Diagonal, 373 | 08008 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Àsia - Madrid | Carrera de San Jerónimo, 15 | 28014 Madrid | +34 91 389 61 00
© CASA ÀSIA 2010. Produït per gnuine