Orientat a l´eficiència

L'utilitari compacte francès rep diversos retocs estètics alhora que reforça la seva gamma de motoritzacions

20.06.2013 | 07:18
El nou C3.
El nou C3.

El Citroën C3 acaba de rebre una cura de rejoveniment que consolida la seva posició en el segment dels utilitaris compactes. Una actualització que afecta la seva imatge, equipament i gamma de motoritzacions d'una manera molt encertada. Així, incorpora el parabrisa Zénith, que aporta la millor visibilitat del segment, un nou frontal que dóna protagonisme al logotip de la marca i integra els fars diürns de LED davanters en el para-xocs -a partir de l'acabat Tonic-, i nous pilots del darrere.

El disseny exterior i interior del nou Citroën C3 és fruit d'una arquitectura intel·ligent que ha permès concebre un dels vehicles més compactes del seu segment. Amb 3,94 m. de longitud, 1,73 m. d'amplada i 10,2 m. de diàmetre de gir, disposa d'unes dimensions perfectament adaptades a un ús urbà. I això, sense renunciar a un maleter generós, de 300 litres de capacitat.

Gràcies a factors com un pes reduït, una aerodinàmica optimitzada (Cx 0,30) i una gamma de motoritzacions d'allò més eficients, el C3 ofereix uns nivells de consum de carburant i d'emissions de CO2 que es troben a la part alta de la seva categoria.

En benzina, el C3 incorpora les versions PureTech, una nova generació de motors de 3 cilindres, d'1 i 1,2 litres de cilindrada. Unitats desenvolupades amb l'objectiu de reduir aproximadament el 25% del consum de carburant i les emissions de gasos contaminants, aportant alhora més prestacions. En aquest catàleg hi trobem els VTi 68 i VTi 82 amb uns consums i emissions reduïts: 4,3 i 4,5 l/100 km i de 99 a 104 g de CO2/km. Els propulsors més potents VTi 95 CMP i VTi 120, disponibles amb caixa de canvis manual, completen l’oferta de benzina.

Tecnologia microhíbrida
En l’apartat dièsel, hi destaca la incorporació del motor e-HDi 115 Airdream 6V, una evolució sobre el e-HDi 110 que ha permès millorar la seva potència, ara de 114 CV, sense incrementar el consum ni les emissions. A banda d'aquesta motorització, hi ha dos motors més disponibles amb la tecnologia micro-híbrida e-HDi; el e-HDi 70 Airdream CMP i el e-HDI 90 Airdream, aquest últim també disponible amb una caixa manual pilotada de 6 velocitats. L'oferta de mecàniques dièsel també inclou les conegudes versions HDi 70 i HDi 90.

Amb Garantia
Per gaudir sense sorpreses de les prestacions d'aquest vehicle, Citroën ofereix dos tipus de contractes de servei. El contracte EssentialDrive, per a particulars i empreses, cobreix la reparació d'avaries mecàniques, elèctriques i electròniques, a més de la substitució de peces i inclou el servei Assistència Citroën, disponible 24 hores al dia, els 7 dies de la setmana. Hi ha disponibles diverses opcions de termini i quilometratge, que van des d’un any a partir del final de la garantia contractual o 40.000 km, des de la primera matriculació,  fins a 3 anys, des del final de la garantia o 140.000 km des de la primera matriculació. El contracte FreeDrive inclou la substitució de les peces avariades, la mà d'obra, la substitució i reparació de les peces de desgast i totes les operacions de manteniment; durant aquest temps, Citroën posa a disposició del client un vehicle de substitució i, una vegada acabades les reparacions, lliura el cotxe rentat tant per dins com per fora. També inclou el servei Assistència Citroën, amb diverses combinacions de termini i quilometratge.

Altres webs del Grup Editorial Prensa Ibérica