Dimarts, 2 de juliol de 2013 | 14:16
Vostè es troba a: Inici > RSC >

 Càrites denuncia que les últimes reformes legislatives posen en risc la cohesió social

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
 RSC
 Càrites denuncia que les últimes reformes legislatives posen en risc la cohesió social
RSC 02/07/2013 07:16
Càrites
 La LXX Assemblea General de Càrites Espanyola, que ha reunit aquest cap de setmana a més de 200 representants de les diocesanes de tot el país, s'ha saldat amb una declaració que denuncia que les reformes legislatives adoptades en l'últim any "han suposat una pèrdua de drets socials inherents a la dignitat de la persona" i aboquen a una ruptura de la cohesió social amb "greus conseqüències" per als espanyols.
    La declaració, difosa aquest dilluns, posa com a exemple "d'aquesta reculada" les polítiques d'habitatge, "sostenint-la com un bé d'inversió abans que com un dret", i de salut, "transformant-la en una mera contraprestació i excloent als migrants en situació irregular". Així mateix, denuncien que en matèria de justícia s'han imposat taxes i en l'àmbit d'ocupació, s'han adoptat "mesures que no estimulen la contractació i sí, en canvi, perjudiquen l'ocupació".

   "Les reformes legislatives pendents d'aprovació agreugen encara més aquest panorama", explica l'Assemblea de Càrites, que assenyala directament a la reforma de l'Administració Local, perquè "suposarà allunyar de les persones serveis tan essencials com la salut, l'educació o els serveis socials", "una involució social" i la volta a un model asistencialista ja fracassat. 
 
   Així mateix, es refereix a les reformes del Codi Penal i al Codi Processal Penal perquè, segons afirmen les Càrites espanyoles, "de mantenir la seva redacció actual, donaria lloc a situacions injustes, com, per exemple, la sanció a els qui acullin a persones immigrades en situació irregular". 
 
   A més, assenyalen "preocupació" per "la prioritat econòmica" dels Pressupostos Generals de l'Estat per 2013, que "consagra la reducció de la despesa per garantir, suposadament, el principi d'estabilitat" però no aborda "adequades polítiques fiscals redistributives, la lluita contra l'evasió fiscal o la taxa per a les transaccions financeres".
 
   Segons afirma la declaració, aquestes decisions, sumades a la "dràstica retallada" de l'Ajuda Oficial al Desenvolupament, "tenen un important impacte en la garantia dels drets, les polítiques socials i la lluita contra la pobresa i l'exclusió". 
 
   "El que hauria d'entendre's com una inversió social i l'estímul d'una política de prevenció per part de l'Estat, garant de drets, es redueix dràsticament i posa en risc la cohesió social en permetre que l'escàndol que suposa la bretxa cada dia major entre les capes més riques i les més pobres de la nostra societat segueixi creixent".
   
 
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
CatalunyaPress - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1